BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

Madenci eşi Sema Korkmaz'a ikinci şok

10 ay önce evlendiği eşini maden faciasında kaybeden Sema Korkmaz'a ikinci şok haber ise geçen cuma günü geldi.

Abone ol

Mustafa Korkmaz'ın 6 yıl evli kaldığı iki çocuğunun annesi, ilk eşi Ümran Özen, çocukları için velayet davası açtı.

10 yaşındaki Berkay ve 7 yaşındaki Eray'ın velayetini almak isteyen öz anne Ümran Özen'e tepki gösteren Sema Korkmaz, "Berkay ve Eray, Mustafa'dan bana da yadigar kaldı. Gelen tazminatla ikisine de ev alacağız. Ama o kadının derdi başka" dedi.

OCAK KAPISINDA 5 GÜN BEKLEMİŞTİ

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi arasında yer alan eşi Mustafa Korkmaz'ın cesedinin çıkartılması için 5 gün maden ocağının kapısında bekleyen Sema Korkmaz, iki üvey oğlu için açılan velayet davasıyla bir kez daha yıkıldı.

Sema Korkmaz'ı kamuoyu, maden ocağının kapısında 5 gün bekledikten sonra Enerji Bakanı Tamer Yıldız'ın kendisini ikna ederek evine göndermesiyle tanımıştı.

NEDENİ SIRF PARA İÇİN

Eşiyle 10 aylık evli olduğunu henüz ona doyamadığını söyleyen ve onun alyansını da parmağına takan Sema Korkmaz, "Berkay ve Eray, Mustafa'dan bana yadigar kaldı. Ben öz anneleri olmasam da onları öz annesi gibi sevdim. Yoğurt yemeyi, peynir yemeyi onlara ben sevdirdim. Ben 5 gün boyunca, eve gelemedim sırf eşimin acı haberini Berkay'a vermemek için. Onlar benim öz evladım gibi. Ama oları bir kez olsun arayıp sormayan annesi şimdi çıkıp böyle bir girişimde bulunuyor. Nedeni sırf para için. Ama ben tazminat alırsam çocuklarınkinin üzerine koyup her ikisi için de ev alacağım. Çünkü o para babalarından onlara kalacak. Onların hakkı" dedi.

Mustafa Kormaz ile ikinci evliliğini yapan ve geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hiç anne olamayacağı da öğrenilen Sema Korkmaz, yaşı küçük olduğu için Eray'ı öne çıkarmayıp hep Berkay'dan söz etti.

BENİ ANNE BİLİYOR

Sema Korkmaz, "Eğer o gerçek bir anne ise, çocuklarının mutluluğunu düşünür. Berkay, beni istiyor. Beni anne biliyor. Hep yanımda olmak istiyor. Eğer Ümran Özen, çocuklarının iyiliğini istiyorsa, onların mutlu olduğu yerde kalmasını düşünmeli. Annelik fedakarlık demektir. Çocukların mutluluğu için fedakarlık yapmalı" dedi. Bu arada, sürekli Sema Korkmaz'ın kucağında oturan ve sık sık ona sarılıp öpen Berkay Korkmaz da bugüne kadar yaşadığı kendi evlerinde kalmak istediğini, burada mutlu olduğunu dile getirdi.

BABAANNE: TORUNUMU EVDEN KOVDULAR

Yaşananlara en büyük tepki gösterenlerden birisi de, Mustafa Korkmaz'ın annesi Mehpare Korkmaz oldu. Mehpare Korkmaz, "Berkay'ın yaz aylarında 15 gün annesinin yanında kalması gerekiyordu. Böyle bir hakları vardı. Ama o kadar süre bile sabredemediler, bakamadılar. Bir haftanın sonunda benim torunumu küfür ederek, yanımıza gönderdiler. Ben ölürüm de torunumu onlara bırakmam. Zaten oğlumdan kalacak olan tazminat parası da torunlarımın" dedi.