BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,30
HABER /  GÜNCEL

Madenci annesi fenalık geçirdi

Ölen madenciler arasında bulunan Erkan Taşdemir'in annesi Nafiye Taşdemir, bakanların ziyareti sırasında fenalık geçirdi.

Abone ol

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu faciasında kimliği belirlenemeyen madenciler arasında bulunan Erkan Taşdemir'in annesi Nafiye Taşdemir, bakanların ziyareti sırasında fenalık geçirdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlamanın ardından 25 madenci ailelerine teslim edilirken, 5 madencinin kimlikleri tespit edilemedi.

Kimlikleri belirlenemeyen madencilerin ailelerinden kan örneği alınarak yapılan DNA testinin sonucu beklenirken, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, eşi Selma Yıldız, 4 yaşındaki kızı Habibe Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve eşi Esma Dinçer, kimliği belirlenemeyen 5 madenci arasında yer alan Erkan Taşdemir'in annesi Nafiye Taşdemir ve Hüseyin Taşdemir'i ziyaret etti. Bakanlar ve eşleri aileye taziyelerini bildirirken, madencinin annesi Nafiye Taşdemir fenalık geçirdi.

Fenalık geçiren kadın için ocak başında bekletilen ambulans çağrıldı. Olay yerin gelen sağlık ekipleri madencinin annesine ilk müdahaleyi yaparken, bakanlar dışarı çıktı. Nafiye Taşdemir'e sakinleştirici iğne yapılırken, Bakan Yıldız gazetecilerin sorularını cevapladı. Çıkarılan 28 madenciden 25'inin ailelerine teslim edilerek defnedildiğinibelirten Yıldız, "Her ailenin yanında bulunma imkanımız oldu. Bu aileye uğramamıştık. Şu anda bir mezarının bile olmaması onlara ayrı bir sıkıntı veriyor. Kendileriyle bu hüznü, bu acıyı paylaştık" dedi.

Kalan iki madenciye ulaşmak için kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Bakan Yıldız, "Ulaşabilirsek çok iyi olacak. Şimdiye kadar yaklaşık 150 tona yakın posta çıkartıldı. Göçükten orada kalan postayı mutlaka temizlememiz lazım. Yani o göçüğün ardında mı, altında mı dediğimiz konuyu mutlaka netleştirmemiz lazım" dedi.
3 madenciden alınan kan ve kemik örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini kaydeden Bakan Yıldız, "Adli Tıp Kurumu'yla görüştük. 48 saat içinde sonuçları bize verecekler. İnşallah onlar da gelir bir an önce ailelerine teslim ederiz" diye konuştu.

Bakan Yıldız ve Bakan Dinçer daha sonra Karadon Müessese Müdürlüğü'ne geçerken, eşleri Taşdemir ailesinin evinde kaldı.