BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  GÜNCEL

Maden şirketinden ikinci açıklama! Yine o soruya yanıt yok!

Soma'da son durum ne? Soma Kömür İşletmeleri AŞ'den yüzlerce kişinin ölümüne neden olan facia sonrasında ikinci açıklama geldi.

Abone ol

SOMA Kömür İşletmeleri AŞ. maden ocağındaki korkunç kaza sonrası ikinci kez açıklama yaptı.

Açıklamada yangının nedenine ilişkin net bir bilgi olmadığını söyleyen şirket, madende mahsur kalan işçilerin sayısıyla ilgili ise sessizliğini bozmadı.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., şirket bünyesinde çalışan tüm işçileri sigortalı olduğunu, hiçbir şekilde kayıt dışı veya yasada öngörülen yaş sınırının altında çalışanı bulunmadığını, tüm çalışanların bordroda ve gerçek ücretleriyle istihdam edildiğini, tamamının sendikalı olduğunu belirterek, "Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'de taşeron çalışma sistemi uygulanmamaktadır" dedi.

YANGIN KONTROL ALTINDA DEĞİL

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "Yangının nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar devam etmektedir. Bu araştırmalar sonuçlandığında detaylarla ilgili sağlıklı bilgiler kamuoyu ile en kısa sürede paylaşılacaktır. Madende çıkan yangının sebebi henüz tespit edilememiştir. Yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra sebebiyle ilgili açıklama yapılabilecektir" denildi.