BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  GÜNCEL

Maden sahibi Alp Gürkan hakkında flaş karar

Soma faciasıyla ilgili yetki belgesindeki imzanın kendisine ait olmadığını iddia eden Genel Müdür Ramazan Doğru'nun açıklamasının ardından maden sahibi Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıktı.

Abone ol

SOMA'da maden faciasıyla ilgili Genel Müdür Ramazan Doğru'nun yetki belgesindeki imzanın kendisine ait olmadığını açıklaması soruşturmanın seyrini değiştirdi.

Şimdi holdingin patronu Alp Gürkan ve bu kararda imzası bulunanların da bilgisine başvurulmak üzere, Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıktığı öğrenildi.

Genel Müdür Ramazan Gürkan'ın facianın yaşandığı madenle ilgili yetkinin kendisinde olduğunu gösteren yönetim kurulu kararındaki imzanın sahte olduğunu, kendisine ait olmadığını açıklaması üzerine, savcının denetimli serbestlik kararı istediği Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan da tutuklanmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcılar şimdi bu bölgede imzası bulunan diğer isimlerin ve imzanın sahte olup olmadığının peşine düştü. Tukuklanan Can Gürkan'ın babası, Soma Holding'in patronu ve imza sahibi diğer yönetim kurulu üyelerinin de bilgisine başvurulmak üzere arandıkları iddia edildi.