BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  POLİTİKA

Maden ocağının sahibi AK Parti'li mi? Erdoğan açıkladı

Soma'da facianın yaşandığı madenin sahibi Alp Gürkan hakkında Başbakan Erdoğan'dan ilk açıklama geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Soma'da 301 kişinin öldüğü maden ocağının sahibi Alp Gürkan'ın AK Parti'li olduğu yönündeki iddialara Başbakan Erdoğan'dan ilk yanıt geldi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tamamlanan ortak projelerin açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Maden patronunu ilk defa o gün orada gördüm" dedi. 

TANIMAM BİLMEM!

"...Baştan beri neler söylediler ya. Dediler ki bu patron AK Partilidir. İlk defa o gün orada gördüm. O güne kadar kendisiyle görüşmüş değilim. Tanımam bilmem. Bu müfteriler bu ülkede benim milletimden bu iftiralarla bir şey sağlayacaklar, sağlayamazsınız. Benim milletim müfterileri bu ülkede çok iyi tanıdı.

Utanmadan sıkılmadan yandaşlarına orayı peşkeş çekti diyecek kadar alçaldılar. Bunlar ne derse desin biz ellerini Allah’a açıp bütün bu şehitlerimize Fatihaları gönderenlere, kuran kurslarındaki yavrularımıza onlara ben Allah razı olsun diyorum. onlar bu seviyeye düşmediler, bir şehit ne beklerse onlar onu gönderdiler.

PATRON NE DEMİŞTİ?

Soma Holding'in patronu Alp Gürkan da perşembe günü düzenledikleri basın toplantısında Erdoğan'ı doğrulayan açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan'la ilk kez 'kaza sonrası' tokalaştığını söyleyen Gürkan, daha sonra Erdoğan'ın kendisini yanına çağırdığını ve kaza hakkında görüştüklerini söylemişti.