BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Maden ocağında göçük!

Yozgat'ın Sorgun İlçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi...

Abone ol

Sorgun ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçük sonucu 1'i ağır 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyette bulunan özel bir maden ocağında, göçük meydana geldi. Gece vardiyasında görevli 15 işçinin çalıştığı esnada maden ocağının havalandırma bölümü çöktü. İlk belirlemelere göre 15 işçiden 2'si göçük altında kaldı. 4 kişinin de yaralandığı olayda, göçük altında kalan işçiler arkadaşları tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans, kurtarma aracı ve UMKE ekipleri çağrılırken göçüğü haber alan işçilerinin yakınları maden ocağına akın etti.

Ağır yaralı Ömer Kılıçer (29) Yozgat Devlet Hastanesi'ne, Saffettin Barış (46), Yalçın Cura (26), Aydın Aydoğdu (25), Ömer Yiğit (34), Cumhur Yılmaz da Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Emniyet güçlerinin güvenlik önlemi aldığı maden ocağı kapısında haber bekleyen işçi yakınları gergin anlar yaşadı. Göz yaşlarına hakim olamayan işçi aileleri yetkililerden bilgilendirme yapmalarını istedi.


''30 işçi arkadaşlarını kurtarmak için çalıştı''
Olay yerine gelen Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, olayın maden ocağında tavan göçmesi sonucu meydana geldiğini söyledi.

Kılıç, ilk etapta 30 kişinin yaralandığı ve göçük altında kaldığı yönünde haber aldıklarını belirterek; ''Şuan bir hastamız yoğun bakımda biri de sadece bacaklarından yaralı. Onun dışında herhangi bir sorun yok. Göçük altında kimse kalmadı, herkes çıktı. 30 işçi arkadaşlarını kurtarmak için çalıştı'' dedi.