BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.485,41
HABER /  GÜNCEL

Madde bağımlısı genç Yaşam Evi'nde hayata tutundu

Çocuk yaşta uyuşturucu batağına saplanan ve 10 aydır Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Yaşam Evi’nde tedavi gören Gökhan Kaya, sağlığına bir an önce kavuşup hayallerini gerçekleştirmek istiyor.

Abone ol

Parçalanmış bir ailenin ferdi olan, küçük yaşta babasını da kaybedince babaannesi ile yaşama tutunmaya çalışan 29 yaşındaki Gökhan Kaya, yaşamın getirdiği sıkıntılarına çare olabileceği düşüncesiyle henüz 15 yaşındayken uyuşturucu kullanmaya başladı. 

Uzun yıllar kullandığı uyuşturucu nedeniyle saplandığı bataklıktaki mücadelesi bir sokak ortasında son bulmak üzereyken zabıta ekipleri tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla elinden tutulan genç, Büyükşehir Belediyesi Yaşam Evi Merkezinde süren tedavisi sayesinde yeni umutlara yelken açtı.

Bulunduğunda çok zayıf ve yürüyemez halde olan, kilitlenen el ve ayaklarını kullanamaz durumda, tekerlekli sandalye ile merkeze getirilen Kaya, şimdilik koltuk değnekleriyle tutunduğu yeni yaşamında hızla sağlığına kavuşuyor.
 
Küçük yaşlarda anne babasının ayrılığı ile sarsıldığını anlatan Kaya, yanında kaldığı babasını da kaybedince babaannesi ile yaşamaya başladığını dile getirdi.
 
FİZİK TEDAVİYLE YÜRÜMEYE BAŞLADI
 
15 yaşında uyuşturucu madde kullanmaya başladığını aktaran Kaya, bu kötü alışkanlık nedeniyle zaman zaman sokaklarda kaldığını, zabıta ekiplerinin 10 ay önce kendisini sokakta ortasında bulduğunu ve yaşam merkezine getirdiğini kaydetti. 
 
Gökhan Kaya, Yaşam Merkezindeki tedavisinin yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, geleceğe dair umutları ve hayalleri bulunduğunu ifade etti.


 
Günlük ilaçlarını kullanıp, fiziki tedavi gördüğünü ifade eden Kaya, şunları söyledi:
 
"Burada müzik atölyesine gidiyorum. Çok güzel türkü söylerim. Bir sürü sosyal faaliyet var. Aslında ben kebapçıyım. Allah nasip ederse kebapçılık yapmak istiyorum. Gençler ateşle barut gibi her an patlayacak gibi olabiliyorlar. Benim onlara söyleyebileceğim tek şey sağlıklı olsunlar. Hayatta hep iyilik, güzellik olsun. İnsanlara saygılı olsunlar. Bir hata yapıyorsunuz bedelini çok ağır ödüyorsunuz, dünyanız kararıyor. Ben hata yaptım. Tek isteğim sağlığıma kavuşmak."