BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Madame Tussauds İstanbul kapılarını açtı

Dünyaca ünlü balmumu müzesi ‘Madame Tussauds İstanbul’ dün kapılarını açtı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindekiler müzeyi gezdi, ünlü figürlerle fotoğraf çektirdi.

Abone ol

Madame Tussauds’nun Grand Pera’daki merkezi, Türkiye ve dünyanın yıldız isimlerinden oluşan balmumu figür koleksiyonuyla kapılarını dün ziyaretçilerine açtı.

Müzenin açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ve Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi tarafından yapıldı.

55 FİGÜR YERALIYOR

Açılışın ardından Topbaş ve beraberindekiler müzeyi gezdi, balmumu figürleriyle fotoğraf çektirdi. Kadir Topbaş ayrıca müzede kendi elinin balmumu figürünü yaptırdı. Müzede tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 55 figür yer alıyor. Sergilenecek figürler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Zeki Müren, Barış Manço, Adile Naşit, Angelina Jolie, Brad Pitt, Usain Bolt, Messi, Rihanna, Marilyn Monroe, Muhammed Ali ve daha birçok sürpriz isim bulunuyor.