BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,97
HABER /  DÜNYA

Macron'dan Türkiye'yi kızdıracak sözler!

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura çıkan ve seçileceğine kesin gözüyle bakılan Emmanuel Macron, Türkiye'yle ilgili şok açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Geçen pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turundan yüzde 24.01 oy alarak birinci çıkan Emmanuel Macron, 1915 Olayları'nın 102'nci yıldönümü için Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen anma törenine katıldı.

Macron, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde, 1915 Olayları’nın ‘soykırım’ olarak tanınması için dünyada mücadele vereceğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN İÇİNE GİRDİĞİ DURUMDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Macron, törende yaptığı konuşmada, 7 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçildiği takdirde, 1915 Olayları’nın ‘soykırım’ olarak tanınması için dünyada mücadele vereceğini ifade ederken, Elysee Sarayı’na çıkarsa, tüm ülkelerde demokratları koruyacağını belirterek, “Türkiye’nin içine girdiği eğilimden çok derin üzüntü duyuyorum ve bunu onaylamıyorum” dedi.

AB MÜZAKERELERİNDE İLERLEME OLMAYACAK

16 Nisan anayasa referandumuna ilişkin ‘otoriterleşme’ vurgusu yapan Macron, kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerelerinde ilerleme olmayacağını da belirtti.