BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS yorumları 2017 Tarih-Coğrafya-Felsefe soruları ve cevapları nasıldı?

LYS yorumları internethaber.com'da tartışılıyor. 10 Haziran 2017 yani bugün LYS4 Sosyal Bilimler testide Tarih Coğrafya ve Felsefe soruları zor mu kolay mıydı, LYS-4'te en zor sorular hangi testteydi. LYS 4 soruları ve yorumları haberimizde.

Abone ol

2017 LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı bugün yapıldı. LYS 4 sınavından çıkan öğrenciler LYS yorumlarını arıyor. 2017 LYS-4 Sosyal Bilimler soruları nasıldı? LYS-4 Tarih soruları zor muydu? LYS Coğrafya grafikli soruların yanıtları nelerdi? LYS Felsefe grubu en zor sorular hangileriydi? LYS-4 Sosyal Bilimleri Tarih-Coğrafya-Felsefe soruları ve yorumları ile cevaplara ilişkin görüşünüzü haber yorumları bölümüne yazın yayınlayalım. LYS4 yorumları ve LYS Sosyal Bilimler soruları ve cevaplarına ilişkin Twitter başta olmak üzere tüm LYS yorumları da haberimizde. 

LYS'lere başvuran toplam öğrenci sayısı 1 milyon 72 bin 396 oldu. Bu yıl 81 il dışındaki sınav merkezlerine ilk kez 39 ilçedeki merkezler de eklendi. LYS-1 2 bin 594, LYS-2 bin 490, LYS-3 2 bin 582, LYS-4 bin 714, LYS-5 ise 429 binada gerçekleştirilecek.

LYS 4 YORUMLARI AÇIK UÇLU SORULAR NASILDI?

 LYS-4 (Sosyal Bilimler) sınavına giren adaylar bu yıl ilk kez uygulanan açık uçlu soruları da yanıtladı. Cevaplarken zorlanan adaylar da oldu, kolay olduğunu söyleyenler de. Tarih ve coğrafya, felsefe grubu ile din kültürü ahlak bilgisinden 90 soruya 135 dakika ayrıldığı ve açık uçlu soruların da olduğu ilk gün oturum sonrasında İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu’nda sınava giren adaylar oturum sonrası açık uçlu ve diğer soruları yorumladı.

“ZOR SORULARDI”

Açık uçlu sorularda zorlandığını söyleyen Ecenur Banu Yalçın, daha genel sorular sorulmasını beklediğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bu yıl ilk kez açık uçlu sorularla karşılaştık. Biraz zor sorulardı. Bu kadar zor beklemiyordur eminim hiç kimse. Daha genel sormalarını beklerdik. Daha fazla içerik sormuşlar, daha detaya indirmişler. Özellikle tarih konusunda. Genel olarak diğer sınav sorularına bakarsak tarih ve felsefe zordu. Coğrafya ve dinin gayet kolay olduğunu söyleyebilirim.”

LYS YORUMLARI SİLGİ YİNE EFSANE OLDU: KRAL GERİ DÖNDÜ!

YGS'de silmeyen silgi LYS yorumlarına da damga vuracak gibi görünüyor. LYS'den çıkan adayların ilk yorumları yine silgili oldu. 

LYS 4 FELSEFE SORULARI ZORLADI

Sınavdan çıkan adayların ilk yorumlarına göre LYS felsefe testi adayları zorladı. Geçmiş yıllara oranla daha zor olan felsefe sınavı LYS4 için belirleyici olacak gibi görünüyor.

LYS Sosyal Bilimler soruları 2017 Tarih-Coğrafya-Felsefe cevap anahtarları

LYS TARİH SORULARI KOLAYDI

LYS Tarih soruları ise bu yıl kolaydı. LYS'de tarih testini öğrenciler kısa sürede tamamladı.

LYS 2017'DE TEK YENİLİK 'AÇIK UÇLU' SORULAR

Bu yılki sınavın içerik ve müfredata uygunluk bakımından önceki yıllardan bir farkı yok. Bu yıl LYS'lerdeki tek yenilik açık uçlu "kısa cevaplı" sorular.

LYS 2017 SINAV TAKVİMİ

LYS maratonu bugün saat 10.00'da Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) ile başladı. Bu sınavı 11 Haziran'da yani yarın Matematik Sınavı (LYS-1) izleyecek. Kalan 3 sınav ise bir sonraki hafta sonu gerçekleştirilecek. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2)  17 Haziran Cumartesi saat 10.00'da, Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) aynı gün saat 14.30'da olacak.18 Haziran Pazar  günü Edebiyat-Coğrafya Sınavı'nın (LYS-3) yapılması ile son bulacak. Her aday LYS'de puanının hesaplanması için en az iki sınava girmek zorunda.