BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS tercih sonuçları 2015 ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi

LYS tercih sonuçları 2015 ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr'de. LYS tercih sonuçları hangi üniversiteye girdim sorusunun yanıtı haberimizde.

Abone ol

LYS tercih sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr.

Üniversite adaylarını hangi üniversiteye girdim sorusunun yanıtı belli oldu. ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi - sonuc.osym.gov.tr'de LYS 2015 tercih sonuçları ÖSYM açıklaması ve diğer detaylar.

LYS SONUÇLARI ÖSYM AÇIKLAMA

LYS tercih sonuçları için ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle:


"Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 15 Mart 2015 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2015-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 23 Temmuz 2015 tarihinde saat 23:50’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2015-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının elektronik kayıt işlemleri ile ilgili açıklaması aşağıdadır:

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur."

LYS TERCİH SONUÇLARINA ULAŞAMAYANLAR DİKKAT! 

ÖSYM TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'yle sisteme giremeyen adaylar için ek bir pencereyi devreye soktu.

Adayların dikkatine! yazılı bölümün ekran görüntüsü aşağıdaki gibi.


LYS tercih sonuçları 2015 ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi.JPG 
LYS TERCİH SONUÇLARINA NASIL ULAŞILACAK?


ÖSYM'nin resmi duyuruyu yapmasının ardından, sonuc.osym.gov.tr adresine girerek tercih sonuçlarına ulaşabilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek yerleştirme sonuçlarını ile öğrenebilecek. LYS tercihlerini yapan adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden işlemleri takip edebilecek.

lys tercih sonuçları açıklandı ösym.jpg

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

lys 2015 tercih sonuçları üniversite yerleştirmeleri ösym açıklama.jpg
ÖĞRENCİLER E-KAYIT DA YAPTIRABİLECEK

Öğrenciler isterlerse e-kayıt isterlerse de üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.

E-kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresinden "e-hizmetler" bölümündeki "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında açılacak olan "Üniversite e-Kayıt" seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.