BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS Sosyal Bilimler soruları nasıldı?

LYS 2015 Sosyal Bilimler sınavı bugün tamamlandı. LYS Sosyal Bilimler testi öğrenciler için kolaydı.

Abone ol

Üniversiteye girişin sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ilk oturumu yapıldı. Sosyal Bilimler testinde (LYS-4) öğrenciler tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi sorularına yanıt verdi.

Soruların tamamını ve cevap kâğıtlarını öğrenciler pazar günü saat 21:00’dan sonra kendi şifrelerini kullanarak internetten görebilecek. Kamuoyuna soruların sadece yüzde 20’si açıklanacak.
Sınav sonrasında öğrencilerin sosyal medyadan yaptığı yorumlara göre sosyal bilimler testi kolaydı. Rehberlik uzmanlarının da öğrencilerinden aldıkları bilgilere göre ilk gün zor geçmedi. Fen Bilimleri Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt’in sorularla ilgili analizleri şöyle:

LYS TARİH VE COĞRAFYA SORULARI

"Tarih sorularında bilgiyi yorumlamaya dayalı sorular ağırlıktaydı. Kronoloji ile ilgili sorular sorulmuş.  Soğuk savaş, dönemi soruları kolay, kronoloji, Atatürk dönemi soruları biraz daha zor sorulmuş. Coğrafyada bilgi ağırlıklı sorular sorulmuş. Harita ve iklim bilgisi ile ilgili sorular yoğunluktaydı. Genelde şekilli sorular sorulmuş. Psikoloji, sosyoloji, mantık soruları ise yoruma dayalı kolay sorular. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi'nde de kolay sorular sorulmuş."

14 Haziran Pazar günü LYS’nin ikinci ve üçüncü oturumları yapılacak. Öğrenciler Matematik (LYS-1) ve yabancı dil (LYS-5) testleriyle devam edecek.