BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS soruları nasıl olacak ÖSYM açıkladı anketi unutmayın!

LYS 2016 soruları nasıl olacak? LYS'ye girecek adayların gündemindeki sorusunun yanıtı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'den geldi. Demir ayrıca LYS 2016 sonrası ayrıca öğrencilere anket uygulama kararı aldı.

Abone ol

LYS 2016 soruları nasıl olacak? LYS soruları kolay mı yoksa adayları ayırt edici mi olacak? LYS 2016 sonrası kritik sorulara yanıt veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, "LYS bir sıralama sınavıdır. Önemli olan adayların adil biçimde sıralanmasıdır. Soruların güçlüğü ve ayırt ediciliği buna katkı sağlar. 2016 LYS soruları, YGS barajını geçen adayları üniversite kontenjanlarına yerleş tirecek uygun puanları alacak biçimde farklılaştıracaktır" dedi. 

LYS 2016 öncesi ÖSYM Başkanı Demir'in yaptığı son dakika açıklamalarının detayları şöyle:

LYS 2016 SORULARI LİSE MÜFREDATINDAN SEÇİLDİ 

Sınav soruları tamamen lise müfredatına uygun olarak hazırlanmaktadır.

LYS'DEN ÇIKAN ADAYLAR SINAV ANKETİ DOLDURACAKLAR

Adayların sınavdan çıktıktan sonra sınavla, sınav salonu, binaya ulaşımla ilgili, görevlilerle ilgili bize iletmek istedikleri bilgileri iletebilmeleri için bir anket hazırladık. Sınavdan sonra adaylar, sonuçlar açıklanıncaya kadar aday işlemleri sistemi üzerinden bu anketi doldurarak değerlendirmelerini bize iletebilecekler.

LYS SONUÇLARI 18 TEMMUZ 2016'DA AÇIKLANACAK

Bu yıl diğer LYS’lerden farklı olarak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı önceden adaylara resmi internet sitemiz üzerinden ‘2016 Sonuç Açıklama Takvimi’ ile bildirildi. 2016 LYS sınav sonuçları 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

LYS SONUÇLARI 2016 MOBİL UYGULAMADAN ÖĞRENİLEBİLECEK

Adaylarımız, sonuçları resmi internet sitemizden ya da mobil cihazlarına yükledikleri ‘ÖSYM Mobil’ uygulaması ile öğrenebilecekler. Mobil uygulamasını kurdukları ve sisteme giriş yaptıkları tüm mobil cihazlara otomatik bildirim olarak yollanacak ve adaylar, 2016 LYS sınav ve yerleştirme sonucunu görebilecek.

ALAN ÖĞRETMENLERİ DE SORU HAZIRLADI: Soru havuzunu genişletirken bu yıl öğretim üyeleri yanında, alan öğretmenlerinin de katkısını aldık. Soru yazarlarının farklılığı, sınavın kapsamı açısından bir değişiklik getirmez. Bu yüzden LYS’nin içeriğinde bir farklılaşma olmayacaktır. Kaç kişinin ne düzeyde katkıda bulunduğu konularında sayılarla konuşmayı pek istemeyiz.

HER SORU YAZANDAN 1 SORU: Soru havuzundan soru çekilirken buradaki kural mümkünse bir soru yazarından birden çok soru alınmamasına özen göstermektir. Bu, sınav güvenliği ve soru yazarı çeşitliliğini temin bakımından önemlidir.

SORULAR ŞU ANDA BASILIYOR: Sınav güvenliği bakımından tüm tedbirler alındı. Kilis’teki adayların sınav merkezleri Gaziantep’e kaydırıldı. Şu anda sorularımızın tümü matbaada basılma aşamasında. Sağlıklı şekilde sınavı gerçekleştireceğiz. Adaylardan da tek beklentimiz kılavuzda ve sınava giriş belgelerinde belirtilen tüm kurallara sınavın başlangıcında, sonunda, her aşamasında uymalarıdır.

LYS HAKKINIZ İPTAL OLABİLİR

"Sınav bitmiştir, cevap kâğıtlarınızı kitapçığın arasına koyun” uyarısından sonra soruları yanıtlamaya devam etmeyiniz. Kural ihlalleri yüzünden sınavınızın geçersiz sayılmasına, emeklerinizin boşa gitmesine sebep olmayınız.

lys 2016 ösym flaş açıklama

Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) YGS’de herhangi bir puan türünde 180 ve üzerinde puan alarak başvuru hakkı kazanan aday sayısı 1 milyon 600 bin 49 iken, sınavlara yalnızca 1 milyon 73 bin 18 aday başvurdu. Hakkı olduğu halde sınavdan yarım milyondan fazla genç, 527 bin 31 kişi vazgeçti.

Geçen yıl da LYS’ye girmeye hak kazanan 1 milyon 369 bin 147 adayın 415 bin 867’si sınavlara girmemişti. Adayların başvurmama gerekçelerinin başında “puanını beğenmemek ve şansını seneye denemek” geliyor

LYS 2016'YA EHLİYETLE GELENLER SINAVA GİREMEYECEKLER

Sınava kimlik kartı olarak nüfus cüzdanınızın aslı veya süresi geçerli pasaport ile geliniz. Sınava ehliyet ve diğer kimliklerle kesinlikle gelmeyiniz. Giriş belgelerinizde yazılı olan yasaklı araç-gereç ve yiyecekleri sınav yerine getirmeyiniz. Tüm 2016 LYS adaylarına ve velilerine sınav öncesinde başarılar dilerim’