BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS sonuçları sorgu paneli-2015 ÖSYM

LYS sonuclari ÖSYM tarafından açıklandı. LYS sonuclari sorgu ekranı saat 17.00 'da öğrencilere açıldı. LYS sonuçlarını sorgulamak için tıklayın.

Abone ol

LYS sonuçları sorgu paneli öğrencilere açıldı. ÖSYM günlerdir beklenen LYS sonuçlarını açıkladı. Saat 17.00 'dan itibaren ÖSYM sitesinden LYS sonuclari sorgulama ekranı aracılığıyla öğrenciler aldıkları puanı öğrenebiliyorlar.

LYS SONUÇLARI NEDEN GECİKTİ?
LYS sonuçlarının açıklanmasındaki gecikmenin çift kontrol sisteminden kaynaklandığı belirtiliyor. ÖSYM, önceki yıllarda yaşanan hatalı sonuç krizlerinden çekiniyor.

LYS TERCİH ROBOTU - TIKLA PUANINA GÖRE GİREBİLECEĞİN BÖLÜMLERİ GÖR

LYS SONUÇLARI ÖSYM KONTENJAN KILAVUZUNU YAYINLADI

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu osym.gov.tr'den açıklandı.

ÖSYS 2015 ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE KONTENJANLARI KILAVUZU

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?
LYS sonuçları öğrenmek ve üniversite tercihlerini yapabilmek için adayların mutlaka ÖSYM Aday Şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

ösym 2015 lys sonuçları.jpg

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS'de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

lys sonuçları 2015 ösym sonuç açıklama sisteminde.jpg