BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS sonuçları açıklandı mı ÖSYM giriş sayfası

LYS sonuçları için geri sayım başladı gözler ÖSYM giriş sayfasında. 2015 LYS sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinde olacak ancak ne zaman açıklanacak sorusunu yanıtı henüz yok.

Abone ol

LYS 2015 sonuçları için gözler ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi sonuc.osym.gov.tr'de. Üniversiteye girmek için bir yıldır ter döken adaylar LYS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

ÖSYM LYS sonuçları için ÖSYM giriş sayfası sonuc.osym.gov.tr adresini kullanacak. Adayların TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle birlikte LYS sonuçlarını görmek için sisteme doğru giriş yapmaları gerekiyor. Adayları LYS sonuçları için ÖSYM'den ayrıca bir sonuç belgesi gönderilmeyecek. 

lys 2015 sonuçları ÖSYM giriş sayfası sonuc.osym.gov.tr.jpg

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite adayları LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını merak ediyor.  Ancak LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı henüz ÖSYM'den gelmedi. 

lys-sonuclari-aciklandi-mi-osym-giris-sayfasi.jpg
LYS SONUÇLARI ERTELENDİ Mİ?

MEB'in TEOG'da bir soruya açılan iptal davası nedeniyle sonuçları ertelemesi akıllara LYS sonuçlarının açıklanması da ertelenecek sorusu geldi.

LYS 2015'te Kimya sorusularının iptaline ilişkin yapılan başvuru nedeniyle LYS sonuçlarının açıklanması ertelenebilir.

LYS SONUÇLARI HAFTA SONUNA KADAR AÇIKLANIR MI?

ÖSYM'nin LYS 2015 sonuçlarının hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyordu. 

LYS SONUÇLARI ÖSYM KONTENJAN KILAVUZUNU YAYINLADI

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu osym.gov.tr'den açıklandı.

ÖSYS 2015 ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE KONTENJANLARI KILAVUZU

ÖSYM'den yapılan kılavuz açıklamasında şöyle denildi:

"23-25 Haziran 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."