BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS sonuçları açıklandı LYS sorgu ekranı

ÖSYM LYS sonuçlarını gün boyu bekletti. Bu da LYS sonuçlarını bekleyen üniversite adaylarını strese soktu.Milyonlarca adayın heyecanla beklediği LYS sonuçları, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Peki LYS sonuçları nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde...

Abone ol

Üniversiteli olmak için bekleyen binlerce öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'ye dönmüştü. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi LYS sonuçlarını dün akşam sonuc.osym.gov.tr sitesinden açıklandı.. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından her yıl üniversiteye geçişin ikinci aşaması için yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın ( LYS) sonuçları açıklandı.  Peki LYS sonuçları nasıl öğrenilir? LYS tercih işlemleri ne zaman başlayacak? İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

ÖSYM'de sınav takviminde sonuçların bugün açıklanacağı dışında bir bilgi yer almıyordu. Gün ortasında gece yarısında açıklanacak söylentileri dolaştı. Ancak bu iddianın resmi bir dayanağı yoktu. LYS sonuçları nihayet açıklandı.

LYS sonuçlarına internethaber.com sitesi üzerinden aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2017 ÖSYM LYS sonuclari sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden TC numarası ve aday şifresi ile sorgulanıyor.

LYS tercihleri : Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanmıştı. Buna göre, üniversite tercihleri 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. 

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

LYS kılavuzu : 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, 26 Temmuz'a kadar ÖSYM'nin "" internet sitesinden ulaşılabilecek.

LYS tercihleri ve tarihleri : Kılavuza göre, adaylar tercihlerini 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapılabilecek.

Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde  "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.

YGS'da 150 üstü puan alan LYS'de tercih yapabilecek : 2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacaklar.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklar.