BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS sonuçları 2015 ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nde

LYS sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama sistemi sonuc.osym.gov.tr'den ilan edilecek. ÖSYM LYS 2015 sonuçları YGS ve Yerleştirme Puanları dahil olarak açıklanıyor.

Abone ol

LYS sonuçları açıklanıyor. LYS 2015 sonuçları YGS ve Yerleştirme Puanları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr' den duyurulacak.

LYS SONUÇLARI için sonuc.osym.gov.tr'ye NASIL GİRİŞ YAPILIR?

ÖSYM'nin LYS sonuçlarını açıklayacağı ÖSYM Sonuç Açıklama Sayfası'na internet üzerinden sonuc.osym.gov.tr yazarak ulaşabilirsiniz. 

Ekranda çıkan sayfadan Sonuç Yılı Seçimi ve Sonuç Grubu Seçimini yaptıktan sonra TC Kimlik Numaranız ve ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girerek LYS sonuçlarını YGS ve Yerleştirem Puanları dahil haliyle öğrebilirsiniz.  Adayları LYS sonuçları için ÖSYM'den ayrıca bir sonuç belgesi gönderilmeyecek. 
 
ekran-resmi-2015-06-26-09.33.06.20150626094320.png
ÖSYM LYS SONUÇLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin ise ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi. ÖSYM LYS sonuçlarını açıklar açıklamaz tüm detaylar internethaber.com'da olacak. 

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?

LYS sonuçları öğrenmek ve üniversite tercihlerini yapabilmek için adayların mutlaka ÖSYM Aday Şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

ösym 2015 lys sonuçları.jpg

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS'de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirilmiş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

lys sonuçları 2015 ösym sonuç açıklama sisteminde.jpg
LYS SONUÇLARINDAN SONRA TERCİH MARATONU BAŞLIYOR

ÖSYM'nin LYS sonuçlarını açıklamasının ardından ise adaylar için tercih maratonu başlayacak. İstedikleri bölümleri için yeterli puanı alan adaylar üniversite tercihi yapacak. 
Adayların tercih yapmaları için ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuz da yayınladı. 

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu osym.gov.tr'den açıklandı.

ÖSYS 2015 ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE KONTENJANLARI KILAVUZU

ÖSYM'den yapılan kılavuz açıklamasında şöyle denildi:

"23-25 Haziran 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."