BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS ne zaman açıklanacak LYS sonuçları saat kaçta?

LYS sonuclari ne zaman aciklanacak sorusunun yanıtı için gözler ÖSYM merkezindeydi. Milyonlarca adayın büyük bir merakla beklediği LYS sonuçları, ÖSYM tarafından erişime açıldı.

Abone ol

LYS sonuçları ÖSYM tarafından sonuc.osym.gov.tr sitesi üzerinden erişime açıldı. ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek olan LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak sorusunun yanıtı da böylelikle cevabını bulmuş oldu. Adaylar, LYS sonuçlarını ÖSYM’nin sorgu ekranında aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile öğrenecekler. 

 ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek olan sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak görülebilecek. 

LYS puan türlerinin en az bir tanesi 180 puan ve üzerinde olan adaylar, ön lisans programlar için ve lisans programlar için tercih işlemi gerçekleştirebilecekler. Puan türlerinin en az bir tanesinden 180 puanı alamamış olan adaylar, ön lisans programları ve YGS puanları ile öğrenci kabul eden lisans programları için tercih işlemi yapabilecekler. Baraj puanı olan 180 puanın altında olan adaylar, LYS puanı ile öğrenci kabul eden lisans programlarına başvuru yapamazlar.