BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53

Lütfi Elvan Kimdir?

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan... İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. Leeds Üniversitesi'nde maden ve yöneylem araştırması alanında, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Etibank'ta Yüksek Mühendis olarak göreve başladı. DPT'de çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. 23. ve 24. Dönem Karaman, 25. Dönem Antalya Milletvekilidir. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB Uyum...

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan... İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. Leeds Üniversitesi'nde maden ve yöneylem araştırması alanında, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Etibank'ta Yüksek Mühendis olarak göreve başladı.

Lütfi elvan kimdir

DPT'de çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. 23. ve 24. Dönem Karaman, 25. Dönem Antalya Milletvekilidir. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu Üyesi oldu. 24. Dönem'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. 25 Aralık 2013 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım'ın yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na atandı. 62. hükümette kısmi değişiklikte Ulaştırma bakanlığı yanında başbakan yardımcılığı ve hükümet sözcülüğüne getirilmiştir. Anayasa’nın 114'üncü maddesi gereğince 7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi Elvan'ın yerine müsteşar Feridun Bilgin atanmıştır.

İyi derecede İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.