BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Lüleburgaz’da İlber Ortaylı İzdihamı

Katıldığı ‘Çınaraltı Sohbetleri Lüleburgaz 2017’ kültür etkinliğinde konuşan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı yoğun ilgiyle karşılaştı. ‘Trakya’nın Kültürel Fay Hatları’ konusunda bilgi veren Ortaylı “keşke her şehir böyle sağlıklı büyüyebilse” dedi.

Abone ol

LÜLEBURGAZ Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında birincisi gerçekleştirilen ‘Trakya’nın Tarihi, Siyasal, Ekonomik ve Kültürel Fay Hatları” programına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, haber spikeri Celal Pir’in moderatörlüğünde halkla sohbet etti.

Programa Lüleburgaz haricinde çevredeki il ve ilçelerden de yoğun katılım sağlandı. İlber Ortaylı programın başında bölgenin tarihteki yeri ve önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Lüleburgaz’a yaklaşık 20 yıl önce geldiğini söyleyen Ortaylı, “Şehirde çok sağlıklı bir gelişim gördüm. Keşke her şehir böyle sağlıklı büyüyebilse… Sizlerle sohbet ederken kadınların ve erkeklerin katılımını bu kadar eşit oranda görmek beni çok mutlu etti. Tartışmaya açık ve sağlıklı sorular sorabilen bir toplulukla karşılaşmak sevindirici.” dedi.

ÇINARALTI SOHBETLERİ DEVAM EDECEK

Programlarına örnek ve saygıdeğer bir bilim insanı ile başlamaktan dolayı memnuniyetini belirten Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak “bu etkinlikleri Trakya’nın siyasal, ekonomik ve kültürel fay hatları konu başlıkları ve alanında değerli isimlerle devam ettireceğiz” dedi.