BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

Lugano'dan 2. lig sorusuna cevap

Uruguay'ın Fenerbahçeli oyuncusu Diego Lugano, şike iddialarına tepki gösterdi.

Abone ol

Lugano Fenerbahçe'nin küme düşürüleceği ihtimalini aklının ucundan bile geçirmiyor. "İkinci ligde de oynar mısın?" sorusuna Lugano, "Hayır hayır biz şampiyonlar liginde oynayacağız" diye cevap verdi.

Copa Amerika'da takımı ile birlikte finale çıkan kaptan Lugano, DHA'dan Canan Kaya'nın sorularını yanıtlarken, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kan, ter ve gözyaşı ile kazandığını, bu başarının üzerine kimsenin gölge düşüremeyeceğini söyledi.

Kendisinin bizzat tüm ekibin özverisine, azim ve hırsına şahit olduğunu belirten Lugano, futboldan anlayan herkesin hatta çok az futboldan anlayan bir kişinin bile, Fenerbahçe'nin bu şampiyonluğa nasıl hak ederek ulaştığını anlayacağını savundu.

Diego Lugano'nun DHA'ya verdiği röportajın satır başları şöyle:

-Türkiye'de olanlar hakkında bir şey bilmiyor musun?

Tabi az çok bilgi sahibiyim. Çok karışık bir durum. Türkiye'den uzak olduğumdan da açıkçası fazla yorum yapamıyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki biz Fenerbahçe olarak bu şampiyonluğu kazanmak için çok bedel ödedik, çok çaba gösterdik. Kan, ter ve gözyaşıyla kazandık bu şampiyonluğu. Hiçkimse bizim bu şampiyonluğu değişik yollardan kazandığımızı söyleyemez çünkü ben oradaydım, nasıl mücadele verildiğinin her anına bizzat şahitlik ettim. Bu vesileyle bir kez daha arkadaşlarımı ve tüm Fenerbahçe taraftarını yaptıkları büyük fedakarlıklar ve mücadeleler için tebrik ederim. Umarım ki her şey bir an önce açıklığa kavuşur ve biz de yolumuza devam ederiz.

-Bu süreçte takım arkadaşlarınla konuştun mu, kaptan Alex veya diğerleriyle?

Evet tabi konuştum. Brezilyalılarla iletişim halindeyim Alex ile, Cristian ile, Santos ile ve diğerleriyle. Olanlar hakkında sürekli beni bilgilendiriyorlar. Doğrusu, meydana gelen olaylar benim için çok şaşırtıcı. Olanların ardında futbol dışında politik hesaplar mı var belli değil. Çok garip şeyler oluyor. Tek bildiğim biz bu şampiyonluğu sahada çok büyük emekler, özveriler vererek ve futbol oynayarak kazandık. Bu futboldan anlayan herkesin görebileceği açıklıktadır. Futboldan çok az anlayan, sadece birkaç maçı izleyenlerin bile farkedebileceği bir şeydir. Bugün yaşananlar Türk futbolunun etrafında dönen politik hesapların sonucudur.

-Aziz Yıldırım'a mektup gönderdin mi?

Yok hayır, çünkü şu anda %100 Copa America'ya odaklanmış durumdayım. Olanları yakinen takip ediyorum, her şeyin bir an önce çözüme kavuşturulmasını ümit ediyorum.

-Eğer ikinci lige düşürülürse Lugano Fenerbahçe'yi bırakır diyorlar. Ne düşünüyorsun?

Bilmiyorum, Fenerbahçe'ye geldiğimden beri Lugano Fenerbahçe'yi bırakacak diyorlar. Yine aynı şeyi söylüyorlar.

-Fenerbahçe ikinci lige düşerse, ikinci ligde oynar mısın?

Biz şampiyonlar liginde oynayacağız.

-Futbol fedarasyonu yakında karar verecek,...

Şampiyonlar liginde oynayacağız

-Peki, ikinci ligde de oynar mısın?

Hayır hayır biz şampiyonlar liginde oynayacağız!!!

-Geçtiğimiz sezonda oynarken, şüphelendiğin durumlar oldu mu? Bazı maçları kolay kazandığınızı düşünüyor musun?

Demin de söylediğim gibi, çok zorlu maçlar yaptık. Futboldan anlayan herkes özverimizi ve ne kadar zorlu mücadele verdiğimizi görmüştür. Fenerbahçe şampiyon oldu çünkü en iyi oyunculara sahipti. Elbette ki Fenerbahçe Türkiye'nin en iyi ekibi olduğu için bu sonuca ulaştı. Sadece birazcık futboldan anlayıp birkaç maç seyreden bir insan bile bunu anlayabilir.

-Fenerbahçe taraftarına burdan göndermek istediğin bir mesaj var mı?

Şimdi her zamankinden daha fazla soğukkanlılığı koruma zamanıdır. Ayrıca Fenerbahçe aşkını ve takıma olan güveni daha fazla gözler önüne serme zamanıdır.