BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,92
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL

LPG yüklü tankerde son dakika yangın yaralılar var

KOCAELİ Körfezi'nde LPG yüklü tankerde son dakika yangın çıktığı bildirildi. Yangın kontrol altına alınırken patlama riski sürdüğü için soğutma çalışması yapılıyor

Abone ol

KOCAELİ Körfezi'ndeki bir tankerde son dakika yangın çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu yangında 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İzmit Körfezi Tütünçiftlik açıklarında LPG yüklü bir tankerin yandığı ihbarı üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti ekipleri hareket etti. Kaptan köşkündeki patlamadan sonra çıkan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları başladı. Yangına müdahale eden römorkörlerden biri de yandı. Bunun içindeki 3 mürettebat hastaneye gönderildi. Yangında 7 kişinin yaralandığı belirtildi. Geminin mürettabatı tahliye edildi.

"PATLAMA RİSKİ VAR"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yangınla ilgili bilgiler verdi:

"HABAŞ firmasına ait bir LPG tankı. Bir yaralı haberi bize gelmedi. İçeriden geminin kendi personeli de müdahale ediliyor. Bir patlama riski söz konusu. Bize gelen bilgi yangının kontrol altına alındığı yönünde. Çevredeki gemilerle ilgili bir risk yok. Bütün itfaiye personelimiz ve gemi yetkilileri orada. Deniz araçları ve bilerek yapılması gereken bir müdahale. Konunun uzmanı arkadaşlar orada. Gerekli müdahale yapılıyor.

Kocaeli Körfezi gemi trafiğine kapatıldı. 

"EN BÜYÜK RİSK DİĞER TANKERLERE SIÇRAMASI"

İTÜ öğretim üyesi Prof. Abdurrahman Kılıç, olayla ilgili bilgiler verdi. Kılıç özetle şunları söyledi:

"Müdahale şekli içinde bulunan yakıtın cinsine bağlı. LPG olduğu için bir sızma olmaz. tek çare soğutma yapmak. Soğutmadan sonra diğer tanklara geçişini engelleyecek şekilde yanmasını sağlamak lazımdır. LPG yangınlarını söndürmek zordur. En büyük risk bir tankerden diğerine geçmesi. Genellikle böyle durumalrda kaptandan bilgi alınır. Bir taraftan da soğutma çalışması yapılır. Söndürme maddesi kullanmak bir işe yaramaz. Önemli olan yarılan bir tank varsa bu tanktaki yangının diğer tanklara sıçramasını engellemektir. 

Öncelikle tankın içerisindeki LPG'nin patlamaması için yangına sebep olacak faktörlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu kısımda oturma ve yerleşim alanı varsa tankın kılavuz kaptan gemileriyle uzaklara çekilmesi lazım. Patlama olma ihtimali var. Bu tanklarda alınan güvenlik önlemlerine bağla. Olma ihtimali çok az olsa bile yerleşim alanından uzaklaştırmakta fayda var. "

Kocaeli Körfezi'nde LPG tankeri yangın ilk görüntüler