BIST 9.546
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,24
HABER /  SAĞLIK

Lösemide artık yüzde 90 tedavi mümkün

Hematoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Dinçer, "Kan kanserlerinin tedavi protokollerini hazırlayan ve hazırladıkları protokoller dünyaca kabul edilen bilim adamları ilaçların yakında piyasaya çıkacağını müjdeledi" dedi.

Abone ol

İZMİR Kent Hastanesi Hematoloji Uzmanı olarak görev yapan Hematoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Dinçer, Amerika'da sürdürülen yeni ilaç çalışmalarından başarılı sonuçlar alındığını ve löseminin artık iyileştirilebilir hastalık olduğunu belirtti.

Dernek ve hastane olarak önemli isimleri Türkiye'deki hematologlarla buluşturduklarını anlatan Süleyman Dinçer, İstanbul'da 23 Nisan'da düzenlenen Avrasya Hematoloji Forumu'nda yer alan dünyaca ünlü uzmanların kan kanserlerinin tedavisindeki önemli gelişmeleri Türk meslektaşlarıyla paylaştığını ifade etti.

MD Anderson Lösemi Hastanesi ve Turin Üniversitesi'nden gelen uzmanların çok önemli mesajlar verdiğine dikkati çeken Dinçer, "Kronik myleoid lösemi, myelofibroz, myelodisplastik sendrom, akut lösemi, kronik lenfoblastik lösemi" gibi kan kanserlerinin tedavisindeki yeniliklerin, yeni ilaç uygulamalarıyla çeşitli hasta gruplarında elde edilen ilk sonuçların açıklandığını söyledi.

LÖSEMİ TEDAVİSİNDE YENİ İLAÇ UMUDU 

Öncelikle lösemi tedavisinde yeni ilaçların çok başarılı sonuçlar verdiğini kaydeden Dinçer, "Kan kanserlerinin tedavi protokollerini hazırlayan ve hazırladıkları protokoller dünyaca kabul edilen bilim adamları ilaçların yakında piyasaya çıkacağını müjdelediler. İlaç tedavisiyle lösemiler yüzde 80-90 iyileşecek, bu ilaçlarla kemik iliği nakline yakın sonuçlar alınacak. Lösemi tedavisinde kemik iliği kök hücre nakli azalacak, daha farklı hastalıklara kemik iliği nakli yapılacak. En önemli sonuç ise löseminin iyileştirilebilen bir hastalık olduğunun ortaya çıkması" dedi.