BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,58
HABER /  DÜNYA

Los Angeles Timesta şarbon paniği

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times'ta şarbon paniği yaşandı.

Abone ol

Gazetenin internet sitesinden yapılan açıklamada, içinde beyaz toz bulunan şüpheli zarfın incelenmesi için, gazetenin merkez binasının Salı gecesi polis tarafından 2 buçuk saatliğine mühürlendiği bildirildi.

İncelemenin sonunda, beyaz tozun zararsız bir gıda katkı maddesi olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Gazeteye gönderilen ve üzerinde sadece ''editöre'' yazan zarfın içinden beyaz toz çıkması üzerine Los Angeles Polis Departmanı'na bağlı bir tehlikeli madde ekibinin gazete binasına geldiği ifade edildi.

Yaklaşık 200 çalışanın geçici bir süreliğine binadan ayrılmamasını isteyen polis, binanın, mektubun açıldığı üçüncü katını geçici olarak mühürlerken muhabirlerin binanın diğer kısımlarında çalışmaya devam ettikleri açıklandı. İnceleme sonucunda, bulunan maddenin sakız yapımında kullanılan bir katkı maddesi olan arabinik asik (zamk) olduğu belirtildi.

Zarftan çıkan mektupta bir erkek ismi bulunduğunu ve birbiriyle ilgisiz genel konuların yer aldığını açıklayan bir polis yetkilisi, mektupta gazetedeki herhangi bir kişiye yönelik bir tehdidin bulunmadığını kaydetti.