BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Londra'da 'ispiyonculuk yapmayın' posterleri

Londra'nın güneyindeki bir mahallede duvarlara polisle işbirliği yapılmaması çağrısı yapan poster ve afişler asıldı. Mahallede yaşanan bir cinayetle ilgili olduğu sanılan afişlerin, "ispiyonculuğa hayır" isimli bir girişimin eylemi olduğu bildirildi.

Abone ol

17 yaşında bir gencin öldürüldüğü Londra'nın güney mahallelerinden birinde duvarlara polisle işbirliği yapılmaması çağrısından bulunan poster ve afişler asıldı.

Afişlerde "kimse muhbirleri sevmez" ve "polis dostun değildir, bunu unutuma" deniliyor.

Posterlerde ayrıca, yetkililerle işbirliği yapmak istemeyenlere yardımcı olunduğu söylenen, "İspiyonculuğa, muhbirliğe hayır" (Stop Snitching) isimli internet sayfasına müracaat edilebileceği belirtildi.

Söz konusu internet sayfasında, Londra'da yaşayan siyahlar arasındaki silahlı suçların araştırıldığı, "Operation Trident" isimli polis incelemesine güvenilmemesi gerektiği de söyleniyor.

Aynı isimli benzer bir kampanya 2004'te ABD'nin Baltimor eyaletinde ortaya çıkmış ve şehrin yoksul mahallelerinde yaşayan gençler arasında polise karşı duyulan güvensizliğin bir yansıması olarak değerlendirilmişti.

"Sorumsuz bir afiş"

Londra polisinden yapılan açıklamada "sorumsuz bir afiş" olarak tanımlanan posterlerin, Peckham mahallesinde, 29 aralık günü yaşanan 17 yaşındaki Sylvester Akapalara cinayetiyle ilgili olabileceği söylendi.

Cinayetle ilgili ikisi 18 yaşında biri ise 17 yaşında üç şüpheli gözaltına alındı.

Afişlerde bağlantısı verilen internet sayfasında polisle işbirliği yapmayı düşünenlerin öncelikle sitedekilerle temasa geçmeleri isteniyor.

Peckham mahallesinde bölgede silahlanma karşıtı bir kampanya yürüten Althea Smith, afişlerin kurbanın ailesi ve silah kurbanı olmuş herkes için "korkunç" olacağını söyledi.

Mahallenede işlenen suçların bazılarının polisin yardımı olmadan çözülemeyeceğini söyleyen Smith, bu sebeple polise olabildiğince yarımdcı olunması gerektiğini belirtti.

Smith ayrıca "polisle ilgili ne düşünürsek düşünelim, onlarda toplumun bir parçası" diye ekledi.

Londra polisinde Stuart Cundy de “bizimle işbirliği yapmak ispiyonculuk değildir” dedi.