BIST 9.731
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.432,40
HABER /  DÜNYA

Londra saldırısındaki şok detay ölü sayısı kaç oldu?

LONDRA saldırısına ilişkin son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Londra'da bir terörist, Westminister Köprüsü'nde yayaları saldırdı. İngiltere'nin başkenti Londra'daki saldırıda ölü sayısı arttı.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento binasının dışında düzenlenen saldırıda biri polis biri saldırgan 5 kişi öldü, yaklaşık 40 kişi yaralandı. Londra Emniyet Müdürlüğü'nün "terör saldırısı" olarak nitelendirdiği olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı, çalışmalar Perşembe gününe dek askıya alındı

Londra Emniyet Müdürlüğü, İngiltere saati ile 14.20'de parlamento binası önünde saldırı düzenlendiği yönünde ihbar aldığını açıkladı. Saldırgan önce Westminster Köprüsü'nde aracını yayaların üzerine sürdü, sonra parlamento binası dışında bir polisi bıçaklayarak öldürdü.

Hayatını kaybeden 48 yaşındaki polis Keith Palmer'ın silahsız olduğu duyuruldu. Saldırgan ise polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganın, parlamento binasına yönelmeden önce Westminster Köprüsü'nde araçla yaraladığı kişilerden üçünün polis olduğu bildirildi. Köprüde yaralananlardan üçü de Fransız öğrenciler. Bir kadın ise Thames Nehri'nden sağ olarak çıkarıldı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ : JAMAİKALI DENİLDİ AMA...
Daily Mail gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını yayınlarken, Independent gazetesi de saldırganın Jamaika asıllı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olarak bilinen Trevor Brooks olduğunu öne sürdü. BBC ise bu iddiayı yalanladı.

Londra Emniyet Müdürlüğü'nden Mark Rowley, saldırganın kim olduğunu teşhis ettiklerini fakat ismini açıklamak için erken olduğunu söyledi. Rowley, saldırının "uluslararası İslami terör" bağlantıları olduğundan şüphelendiklerini, dosya üzerinde yüzlerce polisin çalışmakta olduğunu açıkladı.

BBC muhabiri Dominic Casciani attığı tweetinde saldırganın Brooks olmadığını birkaç kaynaktan teyit ettiğini belirtti: "Trevor Brooks saldırgan DEĞİL. Diğerlerinin haberlerine rağmen halen hapiste."

PARLAMENTO KAPATILDI
Parlamento binası giriş çıkışlara kapatıldı, çalışmalar askıya alındı. Çok sayıda silahlı polisin parlamento içerisine girdiği son dakika gelişmesi olarak verildi. İngiliz muhafazakar politikacı Grant Shapps, dört el silah sesi duyduğunu ve polisin milletvekilerinden başlarını kapatıp sürünmelerini istediğini söyledi.

İNGİLTERE SALDIRISINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY : 22 Mart 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel'de Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ve Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen bir dizi silahlı saldırı ve bombalı intihar saldırısı yapılmıştı. Saldırılar sonucunda iki saldırgan ile birlikte 33 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi yaralandı. Saldırıları DEAŞ üstlendi. Avrupa, Brüksel'deki kurbanları anarken bu sefer Londra'da terörist eylem gerçekleşti.

Reuters haber ajansı, olayı ilk olarak İngiliz parlamentosu dışında yüksek bir gürültü duyulduğunu bildirerek aktardı. Ajans, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde silahlı polislerin parlamento binası dışına doğru koştuklarını duyurdu.

SALDIRGANIN SON HALİ ETRAFINDAKİ DETAYLARA
DİKKAT- TIKLA

Polisin etkisiz hale getirdiği terörist, canlı bomba olasılığına karşı tamamen soyuldu. Bu arada olay yerine gelen sağlık ekipleri, vurulan saldırganı hayata döndürmeye çalıştı. Olay yerinde dikkat çeken bir diğer şey ise saldırganın kullandığı bıçaklar oldu. 

BİLANÇO AÇIKLANDI KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

İngiliz polisi,  Londra'da yaşanan saldırıyla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada biri saldırgan ve biri polis olmak üzere 5 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. Olayın terör saldırısı olduğu bildirildi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI KONUŞTU
İngiltere Başbakanı Theresa May, olağanüstü güvenlik zirvesinin (Kobra) ardından Başbakanlık Konutu dışında gazetecilere bir açıklama yaptı. Theresa May'in olayla ilgili yorumu, "hastalıklı ve ahlaksızca bir terör saldırısı" oldu. Saldırının bir kişi tarafından düzenlendiğini açıklayan May, İngiltere'nin "ciddi" olan tehdit seviyesinin değişmeyeceğini söyledi.

May, dünyanın en eski yasama organlarından İngiltere Parlamentosu'na düzenlenen saldırının, parlamentonun savunduğu 'demokrasi, özgürlük, insan hakları, hukukun üstünlüğü' gibi değerleri hedef aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

Londra'daki terör saldırısı nasıl oldu? video haber