BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  DÜNYA

Londra saldırısında son dakika terörist bakın nereli çıktı?

LONDRA saldırısına ilişkin sonr dakika haberleri İngiltere Başbakanı May verdi. Olay ilk olduğunda yabancı uyruklu olduğu iddia edilen saldırgan bakın nereli çıktı?

Abone ol

İNGİLTERE'nin başkenti Londra'yı sarsan saldırıyla ilgili son dakika haberler var. Saldırganın kimliği belli oldu. İsim açıklanmadı ancak en önemli nokta açıklığa kavuştu.

İngiltere Başkanı Theresa May "Saldırgan İngiltere doğumlu, daha önce radikalizm şüphesi ile sorgulandı" bilgisini verdi. Bu açıklama ile Jamaika asıllı denilen saldırganın İngiltere vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

SALDIRIYI DAEŞ YAPTI

Öte yandan, 4 kişinin yaşamını yitiridiği Londra saldırısını DAEŞ üstlendi.

İngiltere saldırganın kimliğini soruşturmayı etkileyeceği için gizli tutuyor. Başbakan da isim vermedi. İngiltereli saldırgan birkaç yıl önce iç istihbarat servisi MI5 tarafından "radikalleşme" şüphesiyle izlenmiş. Başbakan May Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, tek başına hareket ettiğini belirttiği saldırganın halen "genel istihbarat resmi içinde bulunmadığını" belirti.

JAMAİKALI DENİLMİŞTİ...
Londra saldırısı gerçekleştiği dakikalarda olayın faili olan teröristin Jamaika asıllı olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Hatta Daily Mail gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şüphelinin fotoğrafını bile yayınlamış ve isminin Abu İzzadeen olduğunu iddia etmişti. Bu iddia BBC tarafından yalanlanmıştı.

Londra Emniyet Müdürlüğü'nden Mike Rowley ise saldırganın kim olduğunu teşhis ettiklerini fakat ismini açıklamak için erken olduğunu söylemişti.

LONDRA POLİSİ GÖZALTILARA BAŞLADI
İngiltere polisi, Londra'daki saldırıyla ilgili olarak dün gece Londra ve Birmingham kentlerinde 6 adrese baskın yaptı. Scotland Yard şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Terörle Mücadele Biriminin başındaki isim olan Mike Rowley, saldırının saldırganın diğer ülkelerde görülen şiddet olaylarından etkilenmiş olabileceğini, olayın arkasında bir örgüt olduğunu düşünmediklerini söyledi.

LONDRA SALDIRI BİLANÇOSU
Londra'da Parlamento binasının dışında düzenlenen saldırıda biri polis biri saldırgan 4 kişi ölmüş, 11 ülkeden 7'si ağır 40 yaralanmıştı. Yaralananlar arasında 12 İngiliz, Fransız çocuklar, iki Rumen, dört Güney Koreli, bir Alman, bir Polonyalı, bir Çinli, bir Amerikalı ve iki Yunan olduğu öğrenildi. İkisi ağır üç polisin de yaralandığını bildiren İngiltere Başbakanı May, saldırıda ölen polis memurunu da "bir kahraman" olarak nitelendirdi.