BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Londra Metropolitan Üniversitesi'ne yeniden vize yetkisi

Londra Metropolitan Üniversitesi, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden öğrenciler için vize sponsoru olma yetkisini yeniden elde etti.

Abone ol

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Londra Metropolitan Üniversitesi'nin Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden öğrenciler için vize sponsorluğu yetkisini iade etti.

Üniversitenin bu öğrencilerin vize alması için sponsor olma yetkisi geçen yıl Ağustos ayında kaldırılmış, açıkta kalan yüzlerce öğrenci sınırdışı edilme tehlikesiyle karşılaşmıştı.

İçişleri Bakanlığı, öğrencilerin devam ve göçmenlik durumunu denetleme konusunda üniversitenin gerekli gelişmeleri kaydettiği için sponsorluk lisansının yeniden verildiğini açıkladı.

Ancak üniversite 12 ay denetime tabi tutulacak ve bu süre içerisinde AB dışından yabancı öğrenci kontenjanı sınırlanacak.

Üniversite, lisansının geri verilmesi haberini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Metropolitan Üniversitesi, İngiltere'de yaşayan Türkiye kökenli öğrenciler arasında da popüler.

İngiltere'de İçişleri Bakanlığı'na bağlı çalışan ve ülkeye giriş çıkışları denetleyen kurum olan UK Border Agency (UKBA), öğrencilerin devamlılığını ve vize statülerini denetlemediği yönünde altı ay önce uyarı yapılan konularda gelişme kaydetmediğini belirterek üniversitenin öğrenci vizesi için sponsorluk yetkisini kaldırmıştı.

Bu durum öğrenciler arasında büyük tepkiye ve endişeye neden olmuş, 2700'den fazla AB dışı yabancı öğrenci sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Üniversite ve Kolej Çalışanları Sendikası UCU'nun Genel Sekreteri Sally Hunt, UKBA'nın yetki iptali kararının üniversitenin uluslararası itibarını sarstığını ve yüzlerce öğrenciyi başka bir üniversite bulmak için gereksiz masraf ve endişeye maruz bıraktığını ifade etti.