BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60

Lodos neden baş ağrısı yapar?

Lodos neden baş ağrısı yapar?

Lodos neden baş ağrısı yapar? Marmara ve Karadeniz bölgesinde etkili olan Lodos sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir. Peki neden Lodos çıkınca kendimizi kötü hissederiz? İşte yanıtları...

Lodos neden baş ağrısı yapar?

Hava şartlarıyla insanın ruhsal durumu ve sosyal davranışları arasında ilişki olduğu yadsınamaz. Rüzgarlar da hem beden hem ruh sağlığını etkileyen hava olaylarının başında geliyor. Özellikle kaprisli güney rüzgarları olarak da bilinen Lodos, hormonları etkileyerek baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu ve halsizlik gibi durumların oluşmasına sebep oluyor. Uzmanlar, , lodosun en çok çocuklar ve yaşlılarla hassas bünyelileri etkilediğini söylüyor. İşte Lodos’un neden olduğu rahatsızlıklar ve bu rahatsızlıklarla baş etme yöntemleri…

Lodos neden baş ağrısı yapar?

Lodos uyku sistemini etkiler Etkili olduğu günlerde insanların korkulu rüyası haline gelen lodos, insan organizmasının en temel sistemlerinden birini, uyku düzenini de etkiliyor. Çoğu insanın uyku sistemini bozan Lodos, uykusuzlukla beraber gelen yorgunluk ve halsizlik gibi yan rahatsızlıklara da sebep olabiliyor. Ancak Lodos, her bünyeyi aynı etkilemiyor. Bu hava olayı kimilerinde de aşırı uyku şeklinde kendini gösteriyor.

Lodos neden baş ağrısı yapar?

Bu duruma maruz kalmamanın yolu mümkün olduğunca rüzgardan uzak durmak. Ayrıca uykusuzluğa iyi gelen bitki çaylarından faydalanabilir, çay ve kahve tüketimini dengeleyebilirsiniz.

Lodos neden baş ağrısı yapar?

Lodos uyuşukluğa sebep oluyor Lodos’a hafta içi yakalananlar, aman dikkat! Lodos, uyuşukluğa bağlı olarak çalışma şevkini ve çalışma isteğini azaltıyor. Lodos, aynı zamanda yorgunluk ve hareketsizlik de yaratıyor. Eğer lodos olan günlerde dışarıya çıkmama gibi bir ihtimaliniz yoksa, doğru beslendiğinizden ve yeterli miktarda su tükettiğinizden emin olmalısınız. Her sabah bir bardak greyfurt suyu içmek sizi zinde tutacaktır.