BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Liverpool devi saf dışı bıraktı

İngiltere Federasyon Kupası 4. tur maçında Liverpool, sahasında Manchester United'ı devirmeyi başardı.

Abone ol

İngiltere Federasyon Kupası 4. tur maçında Liverpool, sahasında Manchester United'ı 2-1 yenerek tur atladı.

Anfield Road Stadı'nda oynanan maça Liverpool'lu Luis Suarez ile Manchester United'lı Patrice Evra arasındaki ırkçılık suçlamaları damgasını vurdu. İddialar nedeniyle 8 maç ceza alan Suarez tribünde otururken, Evra ilk 11'de sahaya çıktı.

Manchester United, 18. dakikada gole çok yaklaştı, ancak Valencia'nın vuruşunda top direkten döndü.

Liverpool, 21. dakikada kullanılan korner atışında Agger'in kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. ''Kırmızı Şeytanlar'' 39. dakikada Park ile skorda eşitliği sağladı ve maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

63. dakikada Carragher'ın yerine oyuna giren Kuyt, 88. dakikada takımına 2-1'lik galibiyeti getiren golü attı. Golden bir dakika sonra gelişen Liverpool atağında, Carroll'ın kafa vuruşunda top direkten döndü.

İngiltere Lig Kupası'nda finale yükselen Liverpool, Federasyon Kupası'nda da Manchester United'ı eleyerek adını beşinci tura yazdırdı.

Chelsea'ye turu Mata getirdi

Kupada iki Londra takımını karşı karşıya getiren eşleşmede Chelsea, deplasmanda Queens Park Rangers'ı 1-0 yenerek tur atladı.

Chelsea kaptanı John Terry'nin QPR'da forma giyen Anton Ferdinand'a ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle Terry hakkında dava açılırken, Futbol Federasyonu maç öncesinde herhangi bir gerginlik yaşanmaması için futbolcular arasındaki el sıkışma seremonisini iptal etti.

Terry ve Ferdinand'ın ilk 11'de sahaya çıktığı mücadeleyi, 62. dakikada Mata'nın penaltıdan attığı golle Chelsea 1-0 kazandı ve bir üst tura yükselen taraf oldu.