BIST 9.071
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Listede olmayan Sinan Aygün'den ilk tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçimler sonrası milletvekili adaylığı için kontenjan listesi üzerindeki çalışmalarını Parti Meclisi’ne sundu. Listede önemli isimlerden bazıları yok.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Parti Meclisi'nde “Siyaset uzun soluklu bir yarıştır” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, liste dışı bırakacaklarına ilk mesajı verdi; ardından listeleri okumaya başladı. Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar ve Yakup Akkaya ile aralarında Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Umut Oran, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Faik Tunay, Müslüm Sarı, Ali Özgündüz, Orhan Düzgün, Ali Demirçalı, Refik Eryılmaz, Ayşe Eser Danışoğlu, Hüseyin Aygün, Kamer Genç’in de olduğu 82 vekil liste dışı kaldı.

24'üncü dönem Ankara milletvekili Sinan Aygün, listede adının yer almamasını internethaber.com'a değerlendirdi. 

BEN GENEL BAŞKAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜM


Sayın Genel Başkanımızın taktiri, buna bir şey diyemeyiz. Ben Ankara listesini gayet olumlu buldum, listeye yazılanlar partiye emek vermiş insanlar. Genel Başkan Yardımcılarımız Tekin Bingöl, Levent Gök, Haluk Bey, Bülent Tezcan var, eleştireceğim bir şey yok. Türkiye geneline bakacak olursak, listedeki insanları tanımıyorum ama Genel Başkan'ın taktiridir. 

Ben, listede adımın olmamasına şok olmadı. Zaten ben Genel Başkan'la görüşmüştüm, "geçen dönem benim olmazsa olmazımdı ama bu dönem olursa olsun" dedim. Genel Başkan'a, "isterseniz devam edeyim, olmazsa başka pozisyond açalışırım, taktir sizin, sıkmayın kendinizi dedim.