BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  DÜNYA

Liseli kızın çıplak fotoğraf zaferi

Bir kız öğrenci, öğretmeninin el koyduğu cep telefonunda kendisine ait çıplak fotoğraflar görmesinin ardından okula açtığı davayı kazandı.

Abone ol

ABD'de 17 yaşındaki bir kız öğrenci, öğretmeninin el koyduğu cep telefonunda kendisine ait çıplak fotoğraflar görmesinin ardından okula açtığı davayı kazandı.

Mahremiyetinin okul tarafından ihlal edildiğini savunarak, 33 bin dolarlık tazminat kazanan N.N., geçen yılki olayın ardından Pennsylvania'nın kuzeydoğusundaki liseden üç gün uzaklaştırılmıştı.

Okul müdürü genç kızın el konulan telefondaki mesajlara, e-postalara ve fotoğraflara bakmış ve kızın çıplak fotoğraflarını görmüştü. Bunun üzerine kızı okuldan uzaklaştırdı. Fotoğrafların okul dışında olaydan önceki akşam çekildiği ve kimseye gönderilmediği belirtilirken, N.N. fotoğrafların kendisi ve sevgilisi için özel olduğunu söyledi. Öğretmenin telefona, genç kız ders başlamadan önce arama yaparken el koyduğu belirtiliyor. Öte yandan okulun öğrencilere arama yapma izni verdiği de kaydediliyor. Geçen haftaki mahkeme kararının, diğer öğrenciler için emsal oluşturacağı belirtilirken, mahkeme okul yetkililerin genç kızın telefonunu karıştırarak mahremiyetini ihlal etttiğine hükmetti. N.N. yaptığı açıklamada, "Okul yetkililerinin ve polisin çıplak fotoğraflarımı gördüğünü öğrendiğimde dehşete düştüm ve utandım" dedi.