SAĞLIK
26 Nisan 2010 Pazartesi 14:300 Yorum1602 okunmaLiseli gencin organları hayat verecek
- Haber
Antalya'da, motosiklet kazasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki lise öğrencisinin bağışlanan organları 5 kişiye hayat verecek.
Kaza, Antalya'nın Kaş İlçesinde meydana geldi. Yeşilköy Emin Kasapoğlu Çok Programlı Lise 12'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Burhan Çilingir, motosikletle seyir halinde iken tali yoldan çıkan başka bir motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kafasını direksiyona vuran Kasapoğlu, 112 ambulansıyla Kaş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
AMBULANS HELİKOPTERLE ANTALYA'YA GETİRİLDİ
Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi veren Çilingir, ardından ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. İki gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Çilingir'in beyin ölümü gerçekleşti. Bu sırada çok sayıda sınıf arkadaşı ve öğretmenleri de hastane önüne gelerek Çilingir için dua etti.
5 KİŞİYE HAYAT VERECEK
Doktorların aile ile görüşmesi sonucu lise öğrencisinin organlarının bağışlanmasına karar verildi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla Çilingir'den alınan iki böbrek, karaciğer, kalp ve pankreas nakil edilmek üzere Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne götürüldü. Bağışlanan organların bekleme listesinde bulunan hastalara nakledileceği belirtildi.
OĞLUMUZ BAŞKA BEDENLERDE YAŞAYACAK
Organ bağışında bulundukları için büyük bir gurur içerisinde olduklarını belirten Çilingir'in eniştesi Halil Kocakaş, "O bizim oğlumuzdu. Organları başka bedenlerde yaşıyacak. 18 yaşında hayatının baharında, yaşam dolu oğlumuzu kaybettiğimiz için çok üzgünüz ama onun ruhu başka organlarda yaşıyacak" dedi.
64 BEYİN ÖLÜMÜNÜN 29'U BAĞIŞLANDI
Organları bağışlayan aileye teşekkür eden Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Sadık Özmen, 2009 yılında Antalya'da gerçekleşen 64 beyin ölümünün sadece 29'unun organlarının bağışlandığını söyledi.
Dr. Sadık Özmen, 2010 yılında hastanelerinde gerçekleşen 9 beyin ölümünün 4'ünün organlarının bağışlandığı, 4'ünün de ailenin organlarını bağışlamak istemediğini bir hastanın ise tıbbi olarak organ bağışına uygun olmadığını açıkladı. Bu rakamları yükseltmek için insanların organ bağışı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini anlatan Özmen, organ bağışı ile bir çok insanın hayata yeniden 'merhaba' dediğini hatırlattı. Özmen, 2010 yılı içerisinde hastanelerinde de organ nakli yapmaya başlamayı hedeflediklerini söyledi.












DÜNYA'Oğlum bak git' in İngiltere versiyonu!'Oğlum bak git' videosunun bir benzeri de İngiltere'de kaydedildi
BANKACILIKBorsa, döviz ve altında akşam raporu!İMKB, döviz, altın, petrol, faiz, parite ve para piyasalarında neler oluyor? Bilmek isteyeceğiniz bütün verileri gün boyu sizin için güncelliyoruz.
DİĞERBonomo'nun neden kadın dansçışı yok!Eurovision Şarkı Yarışması’nda finale kalma hakkını kazanan Can Bonomo, basın toplantısı yaptı
DÜNYAVenezüela'da silah taşımak yasaklandıVenezüela hükümeti, suçla mücadele çerçevesinde kamuya açık yerlerde silah taşınmasını yasakladı
DİĞEROkul müdürüne bıçaklı saldırıErzururm'da okul müdürü kimliği henüz belirlenemeyen iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98







































