BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Liseden mezun olamayanlara sınav müjdesi

Lise son sınıftan mezun olamayan ancak üniversiteyi kazanan öğrenciler için MEB sorumluluk sınava yapacak. Sınav Eylül'ün üçüncü haftasında

Abone ol

Lise son sınıf öğrencilerinin beklediği haber sonunda geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı-MEB, lise son sınıf öğrencilerindon sorumlu dersi bulunanlar için Eylül ayında sorumluluk sınavı yapacak. Ayrıca tedavi gördükleri için raporlu olan ancak yeni yönetmelik sonucunda 45 günü doldurdukları için başarılı olmalarına rağmen sınıfta kalmış kabul edilen hasta öğrenciler içinde karar çıktı. Devamsızlıktan kalmış görünen bu öğrenciler de 'devamlı' gibi değerlendirilecek.

13 Haziran'da son bulan eğitim yılında başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıf geçmiş, alt sınıflarda da 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanların sınıf tekrarı yapmasına karar verilmişti. Bu öğrenciler için nisan ve kasım aylarında sorumluluk sınavı yapıldı ancak bu sınavlarda başarı gösteremeyen öğrenciler sınıf tekrarına kaldı.

VELİ VE ÖĞRENCİLERİ TALEBİ

Habertürk gazetesinin haberine göre, bir yükseköğretim kurumuna yerleştikleri halde mezun olamadıkları için yaptıramayan ve başarılı oldukları halde hastalıkları nedeniyle devamsızlıktan kalmış kabul edilen öğrenci ve velilerin tabeli üzerine 'mağduriyete yol açmaması' için tekrar sorumluluk sınavı yapma kararı alındı. Bakanlık sınavın eylül ayının üçüncü haftasında yapılacağını belitti. Bu sınavda başarısız tek dersi kalanlar velilerin belirlediği bir günde sınava girecek.