BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  GÜNCEL

Lisede civa paniği: Çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı!

ANKARA’da bir lisede termometre tüplerinin kırılması sonucu civa dökülmesi nedeniyle zehirlenen 17 öğrenci ve 8 okul çalışanı hastanede tedavi altına alındı.

Abone ol

ANKARA'da Aktaş Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde termometre tüplerinin kırılması sonucu civa dökülmesi nedeniyle zehirlenen 17 öğrenci ve 8 okul çalışanı hastaneye kaldırıldı.

Okul tahliye edilirken, sınıflardaki ve kantindeki civanın temizlenmesi için okula AFAD ekipleri sevk edildi. Temizleme çalışmasının ardından AFAD ekiplerinin raporuna göre okulun bir süre tatil edilebileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Okulda eğitim gören bazı öğrenciler fizik dersinde deney yapıldığı sırada yaşanan kaza sonucu civa tüpünün yere düştüğünü ve bu nedenle öğrencilerin zehirlendiğini söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara'daki bir okulda yaşanan civa zehirlenmesine ilişkin, "Altındağ Aktaş Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde termometre tüplerinin kırılması sonucu civa dökülmesinden 17 öğrenci, 8 okul çalışanı olumsuz etkilenmiştir" denildi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "Saat 15.24 sularında, Altındağ Aktaş Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde termometre tüplerinin kırılması sonucu civa dökülmesinden 17 öğrenci, 8 okul çalışanı olumsuz etkilenmiştir. Olay yerine intikal eden 112 ekipleri olaydan etkilenen 13 öğrenci, 1 çalışanı Keçiören Mesleki Hastalıklar Hastanesi’ne intikal ettirilmiş, diğerleri de kendi imkanları ile aynı hastaneye ulaşmışlardır. Keçiören Mesleki Hastalıklar Hastanesi tarafından olaydan etkilenen öğrenci ve çalışanların acil muayeneleri yapılmıştır. Tetkikleri yapılmak üzere gözlem altına alınan öğrenci ve çalışanların genel durumu iyidir. Tetkik sonuçlarına göre gerekli işlem ve tedaviler yapılacaktır."