BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Lisede 45 cm şokunda yeni gelişme!

Zafer Üskül, Mersin'deki haremlik selamlık okul olayıyla ilgili iddiaların tümüyle dayanaksız olmadığı izlenimi edindiğini söyledi.

Abone ol

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Mersin'deki harem selamlık okul olayıyla ilgili iddiaların tümüyle dayanaksız olmadığı izlenimi edindiğini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Abidin Yağmur ve Ayşe Sayın'ın haberine göre, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi yönetiminin, kız ve erkek öğrencilerin yemekhanelerini ayırdığı, öğrencilerin birbirine 45 santimden fazla yaklaşmasının bile yasaklandığı yönündeki iddialar tartışmaya neden oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, iddiaların "kasıtlı" olduğunu, ailelerin "birileri tarafından kandırıldığını" savundu, ancak yine de iddialarla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi. Gül, "Bu okulumuzda kız ve erkek öğrenciler aynı sırada yan yana oturuyor. Sınıflardaki sıraların önünün tahtayla kapatıldığı iddiaları da gerçek değildir. Öğrenciler aynı yemekhanede yemek yemeye devam etmektedir. Kız-erkek öğrenci ayrımıysa söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de dün başta il milli eğitim müdürü olmak üzere yetkililerden konuyla ilgili bilgi istedi.

'Okul yönetiminin tutumu neden olmuş'

Üskül, öğrencilerin arkadaşlık içinde belli bir yakınlığının olmasının doğal olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Okul yönetiminin eylem ve işlemlerini belirleyen yönetmelikler vardır, onların da bu çerçevde hareket etmesi gerekir. Öğrencilerin ve velilerin son günlerde ortaya çıkan yakınmalarının, iddialarının tümüyle mesnetsiz olmadığı izlenimini edindim. Anlaşılıyor ki, okul yönetiminin öğrencilere karşı tutum ve davranışı belli bir noktadan sonra bu yakınmaları ortaya çıkarmış gibi görünüyor. Okulda bir soruşturma başlatılmış durumda. Ortaya çıkacak rapora göre de yöneticiler hakkında gereken işlemler yapılacaktır."

Üskül, öğrencilerin birbirlerine "yaklaşmamaları"nın nasıl ifade edildiğini bilmediğini belirterek ancak okul yönetiminin "uyarısı olduğunun" anlaşıldığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk konuyu TBMM gündemine taşıdı.

'Müdür geldi, baskı arttı'

Eğitim-Sen Mersin Şubesi Başkanı Ahmet Antmen de iddiaların incelenmesini istedi. Okul müdürü İbrahim Tol'un ağustos ayında göreve başlamasının ardından baskının arttığı yönünde bilgiler aldıklarını anlatan Antmen, "Söz konusu okulda kız öğrencilerin okula girerken merdivenin solundan, erkek öğrencilerin merdivenin sağından yürütülmesi, yemekhanelerin ayrılması, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine yaklaşmaması gibi uygulamalar yapıldığını yaklaşık 30 velimizden dinledik. Bu kabul edilemez" diye konuştu.