BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,60
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Lise taban puanları 2016 tam liste e-okul VBS sorgu ekranı!

Lise taban puanları 2016 MEB tarafından açıklandı. 2016-2017 lise taban puanları sorgu ekranı e-okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranında. Lise taban puanları il il tüm listesi sorgu ekranına internethaber.com'dan ulaşabilirsiniz.

Abone ol

Lise taban puanları 2016 listesine dair detaylar internethaber.com'da. TEOG sonuçlarının açıklanması ardından lise taban puanları yüzdelik dilimler listesi de açıklandı. 2016-2017 lise taban puanları il il tam listesi e-okul.meb.gov.tr'den sorgulanabiliyor. Lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri görmek isteyen adaylar e-okul.meb.gov.tr'ye girebilirler.

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ VBS GİRİŞ EKRANI

Lise taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini görmek isteyen öğrenci ve veliler MEB'in e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak zorunda. Bilgisayarlarının arama çubuğuna e-okul.meb.gov.tr adresini giren veli ve öğrencilerin karşısına aşağıdaki ekran çıkacak.

Lise taban puanları 2016 tam liste e-okul VBS sorgu ekranı!

e-okul.meb.gov.tr lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri sorgu ekranı erişime açıldı.  

e-okul veli bilgilendirme sistemi ana sayfasında VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ bölümünde yer alan kutucuklara sırasıyla Öğrenci TC Kimlik Numarası, Öğrenci Okul Numarası ve ekranda çıkan kodun girilmesi gerekiyor. Öğrenci bilgilerini ekrana doğru giren veliler 2016 TEOG sonuçlarına, YEP sonuçlarına ve yüzdelik dilimlere ulaşabilecekler.

TEOG YERLEŞTİRME PUANLARI SONRASI NE OLACAK?

TEOG'da yerleştirme takvimi belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı. Kılavuzdaki detaylara göre 29 Haziran çarşamba yani yarın Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklanıyor.

TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Devlet liselerine giriş için tercihler ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacaklar.

TEOG sonuçları e-okul sorgu ekranı YEP puanları 2016

LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak.

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.
Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri, 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri arasında 3 dönemde gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

TEOG YEP PUANLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme Puanları-YEP 2016 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2016 sonuçlarına ulaşabilecekler.