BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.490,72
HABER /  GÜNCEL

Lise öğretmeni silahlı öğrenciyi durdurdu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir lisede bir öğretmen eli silahlı öğrenciyi durdurarak kanlı saldırının büyümesini önledi.

Abone ol

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir lisede bir öğretmen, eli silahlı öğrenciyi durdurarak kanlı saldırıyı önledi.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, yanında birçok kişiyi öldürebilecek cephane bulunan öğrenci, Taft Union lisesinde bir öğrenciyi vurup yaraladıktan sonra, sıbıftaki öğretmen ve kampüs danışmanınca silahını bırakması için ikna edildi.

Yaralanan öğrencinin helikopterle hastaneye kaldırıldığı ve durumunun tehlikeli olduğu kaydedildi.

Okuldaki olay, Kaliforniya vadisindeki küçük kasabada, kendisi de öğrenci olan saldırganın okula geç saatte, yerel saatle 9'da elinde av tüfeğiyle gelmesiyle başladı.

Öğrenciler ve okul görevlileri polisi haberdar etti ama polisin okula ulaşmasından önce, sanık fen bölümündeki bir sınıfta iki kişiye ateş etti. Atışlardan biri hedefi şaşırdı.

Saldırganın açtığı ateş sırasında saçmanın sıyırıp geçtiği öğretmen, sınıfa giren bir okul görevlisiyle birlikte olaya müdahale etti ve "sınıfta ateş açılmasına izin verilemeyeceğini" söyledi. Silahlı öğrencinin bunun üzerine silahını bıraktığı ve polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Kern kasabası polis amiri Donny Youngblood, "Öğrenciyi av tüfeğini bırakmaya ikna ettiler. Öğrenci, sınıftaki öğretmene 'Sizi vurmak istemiyorum.' demiş ve vurmak istediği kişiyi göstermiş. Bu kişiler büyük kahramanlık gösterdi. Pekala sınıftan kaçıp öğrencileri bırakabilirlerdi. Ama bunu yapmadılar." dedi.

Lisedeki öğrencilerin velileri, saldırgan gencin geçen yıl okuldan uzaklaştırıldığını anlattı.

Los Angeles'in 190 km. kuzeyinde meydana gelen olay, ABD'de ulusal düzeydeki silah taşıma yasaları tartışmalarını yeniden canlandırdı. Başkan Yardımcısı Joe Biden, silah kontrolü konusunda oluşturulan özel grubun Salı günü Başkan Barack Obama'ya tavsiyelerde bulunacağını söyledi.