BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,54
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Lise nakil sonuçları MEB-TEOG sorgu ekranı

Nakil sonuçları MEB lise sonuç sorgu sayfasında bugün açıklandı. Öğreciler nakil sonuçları T.C ve öğrenci numarası ile sorgulayacak.

Abone ol

Nakil sonuçları lise bugün e-okul sayfasında açıklandı. Lise nakil sonuçlarını adaylar bugün e-okul üzerinden meb.gov.tr adresinden sorgulayabilecek. Nakil sonuçları MEB sorgu sayfasına adaylar T.C numaraları ile giriş yapabilecekler.

teog-nakil-sonuçlari-lise.jpg

TEOG lise nakil sonuçları artık açıklandı. Öğrenciler bu tarihten itibaren hangi lisede okuyacaklarını öğrenecekler. 2015 TEOG lise nakil sonuçları ise hem e-Okul üzerinden hem de MEB meb.gov.tr  üzerinden resmi olarak açıklanacak. 2015 TEOG lise nakil sonuçları internethaber'de olacak.

LİSE NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında geçen yıl yerleştirme ve nakillerde yaşanan kaosu önlemek için önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre, veliler nakil tercihlerinde tek bir okul yerine 3 tercihte bulunabilecek. 17 - 21 Ağustos, 24 - 28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek.

Nakillerde boş kontenjan şartı aranmayacak. Özel okulda okumak isteyenlerin yerleştirme havuzuna dahil olmadan kayıtları daha erken tarihlerde olacak. 8 Haziran'da ise 1 milyon 300 bin öğrencinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklanacak. Yerleştirme puanları da 24 Haziran'da duyurulacak. TEOG'da bu yıl A ve B grubu diye 2 tercih listesi olmayacak.

Tercihler, tek liste üzerinde yapılacak ve öğrenciler 25 tercihte bulunabilecek. Tercih formları bu yıl herhangi bir ortaokul müdürlüğünde onaylatılabilecek. Kayıt, sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Nakil sonuçları 7 Eylül'de duyurulacak. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve Yerleştirme Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak. Okullar daha sonra kontenjan açabilecek.

TEOG kontenjan tabloları, 24 Haziran'da ilan edilecek. Devlet okullarına tercih işlemleri 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar alınacak. Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta açıklanacak. Tercih yapmayan ve tercihine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açıköğretim lisesine yerleştirilecek.
Ancak bu öğrenciler arasında isteyenler 7-10 Eylül arasında 3 tercih yaparak yerleştirme isteyebilecek. Geçtiğimiz yıl öğrenciler istemedikleri halde evlerinden kilometrelerce ötedeki liselere yerleştirilmişti.

2015 TEOG lise nakil sonuçları açıklanıyor. Cuma günü biten lise nakil başvurularının ilk ayağı açıklanıyor. Akademik takvime göre 24 Ağustos Pazartesi günü TEOG lise nakil sonuçları açıklanacak. Sonuçlar e-Okul üzerinden ve MEB üzerinden öğrenilecek. Sizler de 2015 TEOG lise nakil sonuçlarınıza ulaşmak ve bilgilerinize ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

TEOG NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk nakil başvuruları 17 Ağustos Pazartesi günü başladı. 25 tercihinden birine yerleşemeyerek sistem tarafından otomatikman açık liseye kaydedilen öğrenciler, yerleştiği okuldan memnun olmayıp başka okula gitmek isteyen öğrenciler boş kontenjanlara nakil için başvurabiliyor. TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtildiği gibi 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç tercih yapmak kaydıyla üç kez daha tercih ve yerleştirme başvurusu alınacak.

TERCİH VE NAKİL TAKVİMİ

Birinci dönem

17 – 21 Ağustos: Tercih başvurularının alınması

24 Ağustos: Sonuçların ilanı

İkinci dönem

24 – 28 Ağustos: Sonuçların ilanı

Üçüncü dönem

31 Ağustos – 4 Eylül: Tercih başvuru alması

7 Eylül: Sonuçların ilanı

Her üç dönemde de tercihlerinden her hangi birine yerleşemeyen ve kayıtları açık liseye yapılan öğrencilerin 7-10 Eylül tarihleri arasında il/ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekmektedir.

AÇIK KONTENJAN NASIL OLUŞUR?

Veli ve öğrencilerin tercih ve nakil başvurusunda bulunabilmeleri için tercih edebilecekleri okullarda kaç açık olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Açık kontenjan oluşabilmesi için herhangi bir okula yerleştirilmiş öğrencinin herhangi başka bir okula geçmesi gerekiyor. Yerleştirilmiş öğrencilerden ne kadarı özel okullara, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara veya Askeri Liselere geçerse o kadar açık kontenjan oluşacaktır. Aksi halde okul kontenjanlarında açık olması mümkün olmayacaktır.

ANADOLU LİSELERİNDE AÇIK KONTENJAN DÜŞÜK OLABİLİR

Bu yıl özel okulların kayıtlarının erkene alınmış olması ve özel okullara kayıt yaptıran öğrencilerin tercih sistemine girememeleri nedeni ile Anadolu liselerinde açık kontenjan olma ihtimali oldukça düşüktür.

YÜZDELİK DİLİMLERE DİKKAT!

Yerleşen öğrencilerin yüzdelik dilimleri incelendiğinde daha düşük yüzdelik dilimine sahip öğrencilerin, geçen yıla göre daha yüksek yüzdelik dilimindeki okula yerleştiği görülüyor. Örneğin geçtiğimiz yıl %17.25 diliminden öğrenci almış bir okula bu yıl %18.31 dilimindeki öğrenci yerleşmiş. Bu durum bu yüzdelik diliminde %1.06’lık bir düşüşü gösteriyor. Başka bir ifade ile %18’lik dilime kadar olan öğrencilerin yaklaşık %1’i özel veya farklı bir okul gurubunu tercih etmiş gibi görülüyor. (Toplam öğrenci sayısında geçen yıla göre az da olsa artış var.)