BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Lise müdürü öğrencisini böyle taciz etti

SKİŞEHİR Tepebaşı Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Müdürü M.E.S.'nin, lise son sınıfta okuyan kız öğrenci G.A.'yı makam odasında zorla dudağından öptüğü öne sürüldü

Abone ol

ESKİŞEHİR Tepebaşı Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Müdürü M.E.S.'nin, lise son sınıfta okuyan kız öğrenci G.A.'yı makam odasında zorla dudağından öpüp elle sarkıntılıkta bulunduğu öne sürüldü. Olayla soruşturma başlatıldığı, Müdür M.E.S.'nin açığa alındığı bildirildi.

Uluönder Mahallesi'ndeki Tepebaşı Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nde bir hafta önce meydana geldiği iddia edilen olayda, lise son sınıfı öğrencisi G.A., okul müdürü M.E.S.'nin odasına giderek "Devamsızlığım çok fazla. Bana yardımcı olabilir misiniz?" diye sordu. Masasındaki bilgisayarını açıp öğrencinin devamsız olduğu günlere bakan M.E.S., yanında duran G.A.'ya "Senin gibi güzel kızın devamsızlığını silmeyeceğiz de kiminkini sileceğiz" diyerek eğilip bilgisayara bakmakta olan G.A.'ya sarılıp zorla dudağından öptü, ardından elle sarkıntılıkta bulundu. Taciz üzerine odadan koşarak dışarı çıkan G.A., durumu akşam eve gittiğinde annesine anlattı. Annenin ertesi gün okula geldiği ancak müdürü bulamadığı, durumu müdür yardımcılarına anlatarak, "Bu olayın duyulmasını istemiyorum. Çünkü kızım daha fazla zarar görür. Ancak sizlerin bunu bilmesini istiyorum" dediği kaydedildi.

OKULA GELEN POSİLERE ANLATTI

Önceki gün Tepebaşı Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nde öğrenciler arasında meydana gelen kavga olayı üzerine polis ekipleri okula gitti. G.A., okula gelen polislerin yanına giderek, müdür M.E.S.'in kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Polisler G.A. ile polis merkezine çağırdıkları annesinin ifadesini aldı. Anne ile kızın, müdür M.E.S.'den şikayetçi olmadıkları belirtildi.

Olay üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü M.E.S. hakkında idari soruşturma başlattı. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan müdür M.E.S.'in açığa alındığını, olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğü bildirdi. Bu arada okul müdürü M.E.S.'nin, öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasını kabul etmediği kaydedildi.

KÜÇÜK KIZI TECAVÜZDEN TELEKULAK KURTARDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ADANA'da 'Kızına partiden yardım alacağız' diyerek kandırdığı komşusunun 11 yaşındaki kızı G.C.'yi, meyve suyuna ilaç katıp, birlikte olması için 45 yaşındaki sevgilisine götürdüğü iddiasıyla tutuklanan 31 yaşındaki Gülbani D. ile sevgilisi Hakkı A. hakkında toplam 9.5'ar yıl hapis cezası istendi.

Geçen ekim ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre Gülbani D., sevgilisi Hakkı A.'nın isteği üzerine, cinsel ilişkiye girmesi için komşusunun ilköğretim okulunda okuyan kızı G.C.'yi hedef seçti. Kızın annesini, 'AK Parti'den öksüz çocuklara yardım dağıtılacakmış, kızına da yardım alalım' diyerek kandıran Gülbani D., küçük kızı yanına aldıktan sonra cep telefonuyla sevgilisi Hakkı A.'yı arayarak, "Kızı ayarladım. Okuldan getiriyorum. Meyve suyuna ilacı koyup içireceğim. Ancak 50 lira isterim" dedi. Polis, bir başka suç kapsamında telefonlarını dinlediği Hakkı A. ve sevgilisi Gülbani D.'yi küçük kızla birlikte minibüse binerken yakaladı.

Tutuklanan Hakkı A. ile sevgilisi Gülbani D. hakkında, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.

18'LİK KIZ İSTEMİŞ

Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Gülbani'den 18- 19 yaşlarında birini istediğini belirten Hakkı A.şunları söyledi:

"Gülbani ile haziran 2010'dan beri görüşüyorum. Geceleri alkol alırım. Gülbani ile yaptığım telefon görüşmesinde, ailevi sorunlarımın da olması nedeniyle ile kendisinden 18- 19 yaşlarında birisini getirmesini istedim. O da 'tamam' dedi. Olay günü merkez parkta buluştuk. Ancak kızın yaşının küçük olduğunu görünce herhangi bir şey yapmadım. İlk görüştüğümüzde ayrılacaktım. Ancak 'Karnımız aç' deyince karınlarını doyurdum. Büfeden cips ve meyve suyu aldım. Daha sonra kendilerinden ayrılacaktım. Ancak polisler yakaladı."

KISKANMIŞ

Gülbani D. de savunmasında, Hakkı A. ile aralarında ilişki olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Onu kıskanıyordum. Benden sürekli, özellikle alkol aldıktan sonra genç kız getirmem konusunda istekte bulunuyordu. Bana telefon görüşmesinde son kez genç kız istediğini söyledi. Başka bir istekte bulunmayacağını da söyledi. Kızı, annesinden 'AK Parti'den yardım alacağız' diye aldım. İlacı da daha önce aldım. Minibüs beklerken kıza içinde ilaç bulunan meyve suyunu verdim. Ancak otobüs geldiği için kız içmedi, attı. Amacım Hakkı'nın kızı küçük görüp, cinsel isteklerinden vazgeçmesi idi. Kendisine teslim etmeyecektim, pişmanım."

'TADINI BEĞENMEDİM, İÇMEDİM'

Meyve suyunun tadı değişik olduğu için içmediğini belirten G.C. de ifadesinde, "Gülbani, olay günü beni annemden 'AK Parti'ye gidip yardım alacağız' diye istedi. Minibüste telefonla görüştü. Götürdüğü merkez parkta bir süre dolaştık. Daha sonra benden bir süre uzaklaştılar. Hakkı, Gülbani'ye para verdi. Minibüse birlikte bineceğimiz esnada polisler bizi yakaladı" dedi.

ANNE ŞİKAYETÇİ OLDU

Kızın annesi Adile C. ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Gülbani'nin annesi sabah gelip, 'Öksüz çocuklara yardım yapılıyor' diye kızımı benden istedi. Saat 11.00'da gittiler, saat 18.00 olmasına rağmen gelmediler. Merak edip bir kaç kez Gülbani'nin annesine gittim ancak haber yoktu. Daha sonra polisler durumu bana bildirdi. Hakkı'nın kardeşleri gelip şikayetimi geri almam için bana bir daire dahi teklif ettiler. Gülbani'nin ailesi de evime saldırıp beni dövdü."

SAVCI 9.5 YIL İSTEDİ

Dosyadaki eksikler tamamlanınca Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi. Savcının mütalaasında, sanıklar hakkında cinsel taciz suçundan 2'şer yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunma için süre isteyince duruşmayı erteledi.

BÖYLE TECAVÜZ GÖRÜLMEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bursa, bu kadarına da pes doğrusu dedirten bir tecavüz olayına sahne oldu. Karısına yapılan tacizi kanıtlamak için tacizciye kameralı tuzak kurup karısını "yem" olarak kullanan kocanın planı, tacizcinin kadına tecavüzüyle son buldu

Olay, Bursa'nın Osmangazi İlçesi Kavaklı Mahallesi'nde meydana geldi. Ç.B.U. (22), bir süre önce sevgilisi olan H.U.'ya (26) kaçarak 15 gün önce resmi nikâhla evlendi.

Yeni evli çiftin komşusu olan ve kısmen duyma ve fiziksel engelli olduğu öne sürülen Ş.M. (34), iddiaya göre, yeni evli genç kadını sözle ve elle taciz etmeye başladı.

Evli ve 2 çocuk babası Ş.M.'nin tacizlerinden bıkan genç kadın, olayı eşine anlattı.

'DAVET ET, GELSİN'
Bunun üzerine eşine tacizde bulunan komşuya tuzak kurmak isteyen H.U., eşine, "Onu eve çağır ben de sizi kamera ile kayda alacağım. Seni okşamasına ve öpmesine izin ver. O sırada beni çağır. Ben mutfakta olacağım. Görüntülerle polise gideriz" dedi.

KAMERALI DÜZENEK KURDULAR
Bunun üzerine genç çift oturma odasına kamera düzeneği kurdu. H.U. mutfağa saklanarak eşinden tacizciyi çağırmasını istedi. Ç.B.U., komşusu Ş.M.'yi kapısının önünden geçerken görünce, pencereye çıkarak eve çağırdı.

BAĞIRMASINA FIRSAT VERMEDİ
Ş.M., girdiği evde ağzını kapatıp bağırmasına fırsat vermediği genç kadına tecavüz etti ve hızla evden çıktı.

Mutfağa saklanan H.U., eşi kendini çağırmayınca merak edip içeri girdi ve kanepede perişan halde yatan eşini gördü.

Ne olduğunu soran koca, eşinden "Bir şey olmadı. Durumu fark edip kaçtı" cevabını aldı. Ancak görüntüleri izleyen koca şok oldu. Talihsiz kadın, görüntülere göre tam 14 dakika boyunca tecavüze uğruyordu. Bunun üzerine çift polise giderek şikâyetçi oldu.

Tecavüze uğradığını söyleyen Ç.B.U., ağzı kapatıldığı için bağırıp yardım çağıramadığını, kocasından korktuğu için de "Bir şey olmadı" dediğini öne sürdü.

SERBEST BIRAKILDI
Şikâyet üzerine gözaltına alınan Ş.M. ise "Beni eve çağırdı. Birlikte olmak istedi. Ben kimseye tecavüz etmedim. Kendi rızasıyla oldu" diyerek kendisini savundu.

Tecavüzle suçlanan Ş.M., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DÖRT KARDEŞİN BAĞ EVİNDE SIR ÖLÜMÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kahramanmaraş'ta yaşları 26 ile 31 arasındaki 2'si kız 4 kardeşin, babalarına ait bağevinde iple tavana asılı cesetleri bulundu. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Olaydan yaklaşık 5 saat sonra ulaşılabilen ve 2 gün önce de İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yetiren eşini toprağa veren Av. Necdet Sağocak, çocuklarının ölüm haberi üzerine şoka girdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, ölümleri şüpheli bulunan kardeşlerin toplu intihar etmiş olabilecekleri ihtimali de araştırırken 4 kardeşini cesedi Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Kahramanmaraş Devlet Hastenesi Morguna kaldırıldı.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Dereli Köyü yakınlarındaki Av. Necdet Sağocak'ın yazlık olarak kullandığı bağevinde meydana geldi. Burada görevli bekçi akşam kent merkezinden döndüğünde, Neyran ve Av. Necdet Sağocak çiftinin çocukları 26 yaşındaki Berroris, 31 yaşındaki Raden adlı erkek kardeşler ile 30 yaşındaki Rulin ve 27 yaşındaki Sajen Sağocak'ın evin çeşetli yerlerinde iple asılı cesetleriyle karşılaştı. Polise yapılan ihbar üzerine Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da olay yerine geldi. Aydın, yaptığı ilk incelemede olayın intihar görüntüsü verdiğini, ölenlerin annelerinin de 2 gün önce İstanbul'da vefat ettiğini ve ev sahibi avukata ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Ancak, olay yerinin polisin sorumluluk alanı dışında olması nedeniyle jandarmaya bilgi verildi.

Evin çevresinde güvenlik şeridi oluşturarak kimseyi yaklaştırmayan jandarma soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelerek incelemede bulundu. Yaklaşık 4 saat süren incelemenin ardından cenazeler otopsi yapılmak üzere Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarmanın uzun çabaları sonucunda biri mutfakta, biri odunlukta, biri evin girişinde ve hemen evin yanında iple asılı bulunan kardeşlerin babalarına olayladan yaklaşık 5 saat sonra ulaşılabildi. Kahramanmaraş'ta kendine ait bir evde ulaşılan baba, 2 gün önce yaşamını yitiren eşi Neyran Sağocak'ı toprağa vermesinin ardından bu kez çocuklarının ölüm haberiyle yıkıldı.

ANNELERİ NEFES DARLIĞINDAN ÖLMÜŞ

Tavanda asılı olarak bulunan Berroris, Raden, Rulin ve Sajen Sağocak'ın anneleri Neyran Sağocak'ın 2 gün önce astıma bağlı nefes darlığı tedavisi gördüğü İstanbul'daki hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. İstanbul'da vatani görevini yapan Raden Sağocak'ın ise annesinin ölümünün ardından izin alarak Kahramanmaraş'a geldiği bildirildi. Ölen 4 kardeşin de bekar olduğunu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KİLİSEYE BIÇAKLI SALDIRI

HABERİ DĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adana'da kendilerine misyonerlik yaptırılmak istendiğini iddia eden iki kişi kiliseyi bastı. Zırh olarak tabir edilen kılıç ve sustalı bıçakla Katolik Aziz Paulus Kilisesi'ne giren iki arkadaş, tekbir getirerek buldukları her şeyi kırıp döktü. Saldırganlar, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından güçlükle etkisiz hale getirildiler.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 20.00 sıralarında, şehir merkezinde bulunan ve Bebekli Kilise olarak bilinen Aziz Paulus Katolik Kilisesi'nde meydana geldi. 26 yaşındaki Serhat E. ile 26 yaşındaki İbrahim K., zile basıp diyafondan çağırdıkları görevliye demir kapıyı açtırdıktan sonra, yanlarında getirdikleri sustalı bıçak ve zırh tabir edilen kılıcı çekerek, ayin salonuna girdi. Ellerindeki kesici aletleri vaiz kürsüsüne bırakan iki arkadaş, "Biz Müslümanız", "Burası Türkiye" ve "Allahu Ekber" diye bağırarak, salonda bulunan eşyaları kırıp dökmeye başladı. Görevlilerin haber vermesiyle 10 metre ilerideki karakoldan gelen polisler, iki saldırganı güçlükle etkisiz hale getirdiler. İfadelerinde işsiz olduklarını söyleyen saldırganlar, "Yolda yürürken bir adam bizimle tanışıp işsiz olduğumuzu öğrenince iş vaadiyle kiliseye çağırdı. Bizden aylık 500 lira karşılığında İncil dağıtmamızı istediler. Yapmayacağımızı söyleyince tartıştık. Sonra bıçak alıp geri geldik. Alkolün verdiği etkiyle kiliseyi dağıttık" dedi.

"Kasten adam yaralama" suçlarından sabıkalı oldukları belirlenen her iki sanıktan Serhat E.'nin 1,80, İbrahim K.'nın ise 0,29 promil alkollü olduğu belirlendi. Gözaltında tutulan sanıkların adliyeye sevk edilecekleri bildirilirken, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

DOKTOR ÖLÜMLERİ KUŞKU YARATMAYA DEVAM EDİYOR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Erzurum'da bir doktor, hastanedeki odasında ölü bulundu. Aynı hastanede odasında üçüncü ölü bulunan doktor olması kuşku yarattı...

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Erzurum Bölge Eğitim Hastanesinde Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Bilge (32), sabah acil servisteki doktor odasında ölü bulundu.

Aynı hastanede geçen yılın sonunda ve bu yıl 19 Nisan'da iki doktor odalarında ölü bulunmuştu.