BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Lise 3. nakil sonuçları e okul ve meb.gov.tr sitesinde açıklandı

Liseye yerleştirme işlemleri sürüyor. Bugün saat 10.00'da liseye yerleştirmede 3. nakil sonuçları milli eğitim bakanlığı tarafından açıklandı. Lise yerleştirme 3. nakil sonuçlarına meb.gov.tr adresinden ulaşabiliyorsunuz.

Abone ol

Liseye yerleştirme sonuçlarına e okul VBS sistemi ya da meb.gov.tr üzerinden bakabiliyorsunuz. Liseye 3. nakil başvurusu yapma işlemi 31 Ağustos tarihine kadar e-Okul üzerinden yapılmıştı. Bugün açıklanan bu son başvuruların 3. nakil sonuçları oldu.

Sonuçlar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinden saat 10.00'dan itibaren öğrenci ve velilere açıldı.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede dördüncü ve son nakil dönemi tercihleri ise bugün itibariyle başlamış oldu. Son nakil için başvurular 6 Eylül tarihinde bitiyor.

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ: 27-31 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih başvurularının alınması
3 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil sonuçlarının açıklanması
3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması

BOŞ KONTENJAN SORGULAMA NASIL YAPILIR: Lise tercihlerini yapan ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, ikinci sonuçların ardından yeniden tercihlere odaklanacak. Nakil yerleştirmelerine E Okul üzerinden açıklanan veriler aracılığıyla erişebilecek olan öğrenciler, boş kontenjan bilgilerinden yararlanacak. Boş kontenjan bilgileri MEB tarafından açıklandığında linkten sorgulanabilecek.