BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Linç edilen Afgan kadının babası: Polis seyirci kaldı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Kuran yaktığı öne sürülerek linç edilen genç kadının babası, emniyet güçlerini kızlarını korumak için yeterli çabayı göstermemekle suçladı.

Abone ol

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Kuran yaktığı öne sürülerek linç edilen genç kadının ailesi emniyet güçlerini kızlarını korumak için yeterli çabayı göstermemekle suçladı.

Öldürülen genç kadın Ferhunde'nin babası Nadir, Afganistan'ın Tolo News haber kanalının sorularını yanıtlarken, kızı linç edilirken polisin sadece bir kenarda durup Ferhunde'nin öldürülmesine seyirci kaldığını söyledi.

Olayın tüm sorumlularının yargı önünde hesap vermesi gerektiğini belirten baba, "Cezalandırılmalılar. Polis, esnaf ya da bir başkası. Kuran'a göre yargılanmaları gerekiyor" dedi.

Ferhunde'nin kardeşi Nacibullah ise Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Başbakan Abdullah Abdullah'a seslenerek, "Eşref Gani ve Doktor Abdullah'ın da kızları var biliyorum. Ferhunde de onların kızıydı. Kardeşimin hakkını kendi kızlarının haklarını nasıl savunuyorlarsa öyle savunmalılar" dedi.

'Masumdu'

Öte yandan Afganistan İçişleri Bakanı Nurullah Ulumi, Kuran yakmakla suçlanan ve linç edilen Ferhunde'nin 'masum' olduğunu açıkladı.

Nurullah Ulumi, "Ferhunde'ye yönelik suçlamalar tamamen asılsız. O dindar bir kızdı. Kuran yakılmasıyla bir ilgisi de yoktu ve masumdu" dedi.

Masum bir kadını koruyamadıkları için 'büyük bir acı içerisinde' olduğunu ifade eden Ulumi, "Umarız bu öyle bir olay bir daha tekrarlanmaz" diye konuştu.

Ferhunde'nin linç edilerek öldürülmesinin ardından Kabil sokaklarında çok sayıda kişi olayı protesto etmiş ve genç kadının cenazesi kadınlar tarafından kaldırılmıştı.