BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  GÜNCEL

Lina bebeğin inanılmaz yaşam öyküsü

6 aylık 600 gram doğan Lina bebeğe kalp ameliyatı yapıldı, mucizenin fotoğrafı böyle görüntülendi.

Abone ol

VAN'da yaşayan 40 yaşındaki Hamiyet Avcı'nın 17 yıldır özlemini çektiği ikinci bebeği hamileliğinin 6'ncı ayında dünyaya geldi. 2 ay önce 600 gram doğan ve Lina adı verilen bebek, kalp rahatsızlığı nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi. Anne Avcı, hastanedeki tedavisi devam eden bebeğinin yaşamasının mucize olduğunu belirterek, "Çok mutluyum" dedi.

İlk çocuğunu 17 yıl önce doğuran Hamiyet Avcı, daha sonra tedavi görmesine rağmen ikinci bebek özlemini gideremedi. Yıllar sonra hamile kalan Avcı'nın 6'ncı ayda doğum sancıları tuttu. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum servisine kaldırılan Avcı, burada sezaryenla 600 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. Ancak erken doğan Lina bebekte kalp hastalığı tespit edilince ameliyat edildi.


DURUMU İYİ

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Vural Polat'ın 10 gün
önce ameliyatını yaptığı Lina, bebeğin sağlığının iyi olduğunu anlatan Kadın Doğum Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Kemal Duralı, "Hastanemize gelen hastamız erken doğum yaptı. 600 gram ağırlığında doğan Lina bebekte doğumsal kalp hastalığı tespit edildi. Bebeğin bu şekilde yaşaması mümkün değildi. Ve bebek gelişimini tamamlamadığı için çok riskli olan bu ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyat başarılı geçti. Lina bebeğin şu anda durumu iyiye gidiyor. Umarız en yakın zamanda ailesine kavuşur" dedi.
 

TARİFSİZ MUTLULUK

İkinci çocuk için yıllardır tedavi gördüğünü anlatan anne Avcı, "Çocuğum olsun diye tedavi görüyordum. Ve 17 yıl aradan sonra bu mutluluğu yaşadım. Ancak henüz 6 aylık hamileyken 2 ay önce erken doğum yaparak bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Kızım 600 gram ağırlığında doğdu ve doğar doğmaz kalbinde meydana gelen bir sorun nedeniyle 10 gün önce ameliyata alındı. Bebeğim erken doğduğu için yaşaması mucizeydi zaten. Bir de ameliyata alındı. Biz yaşamaz diye kimlik bile çıkartmadık. Fakat durumu şu an iyiye gidiyor. Şu an duyduğum mutluluğu anlatamam" diye konuştu.

buyuk.20131205133807.jpg