BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  DÜNYA

Lige iyi başladığımızı düşünüyorum

Beşiktaş’ın başarılı defans oyuncusu Roman Motta, takımın son durumu ve gelecek hedefleriyle ilgili BJK TV’ye açıklamalarda bulundu. <br/>Sü...

Abone ol

Beşiktaş’ın başarılı defans oyuncusu Roman Motta, takımın son durumu ve gelecek hedefleriyle ilgili BJK TV’ye açıklamalarda bulundu.
Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Motta, “Lige iyi başladığımızı düşünüyorum. Buraya transfer olduğumdan itibaren çok güzel karşılandım. Arkadaşlarım buraya adapte olmama çok yardımcı oldular. Gelir gelmez ilk 11’de oynamak benim için çok güzel oldu. Takımın ve kendi form durumundan çok memnunum. Beşiktaş’tan teklif aldığımda çok düşünmedim. Kulübü tanıyordum ve iyi izlenimlerim vardı zaten. Taraftarlar inanılmaz bir ilgi gösterdi bana. İlk hedefim 11’de oynamaktı. Bunu gerçekleştirdim, şimdiki hedefim formumu kalıcı tutmak.” şeklinde konuştu.

"TARAFTARLARDAN İYİ MESAJLAR ALIYORUM"
Öncelikli hedefinin verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek olduğunu dile getiren Motta, “Defans oyuncusu olarak öncelikle bu görevimi en iyi şekilde yerine getirmeliyim. Olabildiğince agresif oynuyorum. Hücumda da gerektiği zaman arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Türkiye’de mücadelenin ön planda olduğu maçlar oynanıyor. Taraftarlardan iyi mesajlar alıyorum. Çok çalışıp Beşiktaş’ta uzun yıllar oynamak istiyorum. Taraftarlarımızın Bursaspor maçı dönüşünde bize gösterdikleri ilgi gerçekten inanılmazdı” ifadelerini kullandı.
Brezilyalı oyuncu ligin uzun bir süreç olduğunun olduğunun altını çizerek: “MP Antalyaspor maçında kötü oynadık. İkinci yarıda ağır kaldık ve gol yedik. Futbolda sevinçler olduğu kadar üzüntüler de var. Lig uzun bir maraton. Bu kayıpları telafi edecek güce sahibiz” şeklinde konuştu.

"HOCAMIZ HEM SAHA İÇİNDE HEM DE SAHA DIŞINDA BİZİMLE ÇOK İLGİLENİYOR"
Motta, Beşiktaş Teknik Direktörü Biliç’le farklı dilleri konuştukları için fazla iletişim kuramadıklarını ifade etti ve şöyle devam etti:
“Teknik direktörümüz ile dil sorunundan ötürü fazla iletişim kuramıyoruz ama vücut diliyle çok iyi anlaşıyoruz. Hocamız sadece benimle değil tüm oyuncularla saha içi ve dışında çok ilgileniyor”
Takım içerisindeki birlik ve beraberliğe de değinen Motta, “Takımda aynı dili konuşabildiğim oyuncularla haliyle biraz daha iyi anlaşıyorum ama bütün arkadaşlar birlik beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Manuel Fernandes ve Muhammed Demirci çok kaliteli oyuncular. Her geçen gün takım olarak iyiye gidiyoruz. Kötü günlerde kenetlenip durumu pozitife çevirmeliyiz. İsmail Köybaşı takıma tamamen döndükten sonra onunla tatlı bir rekabete gireceğiz ama bu durumdan kazançlı çıkan taraf Beşiktaş olacak. Defans oyuncularıyla her geçen gün birbirimizi daha çok tanıyoruz. Uyumumuz arttıkça daha az gol yiyeceğiz” dedi.

"KAYBEDECEĞİMİZ KADAR PUAN KAYBETTİK"
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında deplasman da oynayacakları Eskişehirspor maçına değinen Motta, “Eskişehirspor ile çok önemli bir maç oynayacağız. Kaybedeceğimiz kadar puan kaybettik. Yeni bir seri yakalamak için Eskişehirspor’u deplasmanda yenmeliyiz. Evlerinde iyi oynuyorlar ama bizim için kazanma vakti geldi” dedi.

"HEDEF ŞAMPİYONLUK"
Bu yıl ki hedeflerinin şampiyonluk ipini göğüsleyerek, gelecek yıl Kupa 1’de mücadele etmek olduğunu belirten Motta, “Beşiktaş’ın bu seneki hedefi şampiyonluk. Bize bu mesaj verildi. Görevimiz en iyi şekilde futbolumuzu oynayıp formamızı en iyi şekilde taşımak ve takımı sezon sonunda şampiyonluğa taşımak. Gelecek yıl şampiyonlar liginde olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Taraftarların kendisine gösterdikleri güven ve destekleri nedeniyle teşekkür eden Brezilyalı oyuncu, "Onların bu ilgisine layık olmaya çalışacağım. Takıma destek vermelerini istiyoruz çünkü onlar olmadan futbolun hiçbir anlamı yok.” ifadelerini kullandı.
(İHA)