BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Liderlerin elindeki anketler ne diyor? İşte adayların yorumları...

Liderlerin elindeki anketler ne diyor? İşte adayların yorumları...

24 Haziran seçimleri yaklaşırken liderler ellerindeki anketleri de açıklıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin adayı Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu anketler için ne dedi? İşte liderlerin masasındaki anketler ve açıklamaları...

Liderlerin elindeki anketler ne diyor? İşte adayların yorumları...

CUMHURBAŞKANLIĞI ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kala, kamuoyu anketleri Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adaylarının da gündeminde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük kamuoyu araştırması milletin orada vereceği karardır. Onun için önceden bunları konuşmayı isabetli bulmuyorum" derken, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce "İkinci tura gerek kalmayacak" ifadelerini kullandı. İYİ Parti'nin Genel Başkanı ve Cümhurbaşkanı adayı Meral Akşener ise seçimlerin ikinci tura kalacağına inandıklarını belirtirken, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu da "dip dalga"nın geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken, Cumhurbaşkanı adayları ve seçime katılacak siyasi partiler kendi anketlerini de yaptırmaya devam ediyor. İşte Cumhurbaşkanı adaylarının açıkladığı anketler...

Liderlerin elindeki anketler ne diyor? İşte adayların yorumları...

ERDOĞAN: EN BÜYÜK KAMUOYU ARAŞTIRMASI... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında kamuoyu anketlerine ilişkin olarak, "Benim bir prensibim var. En büyük kamuoyu araştırması milletin orada vereceği karardır. Onun için önceden bunları konuşmayı isabetli bulmuyorum. Meydanlarda büyük bir teveccühün olduğunu görüyorum. Bunu niye söylüyorum. Bir tarafta 16 yıl bu ülkeyi yönetmiş biri var. Bir yanda bu işlerden hiç anlamayan biri var. İnşallah bu teveccühle milletimiz işi ikinci tura bırakmadan kararını verecektir. Bir defa en büyük kamuoyu araştırması sandığın konulduğu gündür ve milletin orada vereceği karardır" demişti.

Liderlerin elindeki anketler ne diyor? İşte adayların yorumları...

YILDIRIM: GAYET İYİ GÖRÜNÜYORUZ... "Seçime yönelik oran vermek, tahmin yapmanın seçmenin iradesine saygısızlık olduğunu düşünüyorum" diyen Başbakan Binali Yıldırım da, Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde gazete, televizyon ve medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle iftar yemeğinde, "Gerçek anket sandıktaki sonuçtur. AK Parti olarak, cumhurbaşkanlığı seçiminde ve genel seçimde biz gayet iyi görünüyoruz. İlk turda bu iş bitecek inşallah" ifadelerini kullandı.

Liderlerin elindeki anketler ne diyor? İşte adayların yorumları...

İNCE: İKİNCİ TURA GEREK KALMAYACAK... CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise elinde seçimlere dair anketler olduğu belirterek, "İkinci tura gerek kalmayacak. Benim partimden daha fazla oy almam normal olur" diye konuştu. İnce ankete ilişkin şunları söyledi: "24 Haziran'da Sayın Erdoğan ile Muharrem İnce'nin oyları birbirine yakın çıkacak, gördüğüm bu. Oyumuzun korkunç arttığını görüyorum. Şunu görüyorum yaklaşıyor otobüs kentten kolay kolay çıkamıyoruz. Çanakkale'de bir saati buldu çıkmamız, insanlar aracın etrafını sarıyor. Zafer işareti yapıyor, Bozkurt işareti yapıyor, seninleyim diyor. Muhafazakar biri sana oy vereceğim diyor..."