BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Lider dediğin kendini böyle rezil eder!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın düzenlediği siyasi parti liderleri ile buluşma toplantısında konuşmuş. Süleyman Özışık yazdı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın düzenlediği siyasi parti liderleri ile buluşma toplantısında konuşmuş.

Konuşması canlı yayınlandı mı yayınlanmadı mı bilmiyorum. Yazı yazmak için bilgisayar başına oturduğumda karşıma haberin videosu geldi.

Videoyu baştan sona dinledim.

Konuşmasında sık sık, hesap uzmanlığı döneminden örnekler veriyor, şimdiki vergilendirme sistemiyle eskiyi mukayese ediyor.

Verdiği örneklerden birini noktası virgülüne dokunmadan kendisinden dinleyelim:

"Bakın ben nasıl bir örnek vereceğim yetiştiğim kültürü anlatmak için. Hesap uzmanı muavinliğim sırasında, Allah rahmet eylesin Yılmaz Özbalcı diye bir üstadımız vardı. Ben ve bir arkadaşım onun muaviniydik. Karaköy'de bir işadamının hesaplarını inceliyoruz. Orta düzeyde bir işadamıydı. Defterlerini inceledik, tutanağımızı tuttuk, rapor taslağımızı hazırladık, yetkisiz muavin olduğumuz için taslağı götürdük Yılmaz hocamıza teslim ettik.

Üstad aldı okudu, "Rapor çok güzel" dedi, "Tutanağınız çok doğru ama, siz bu iş adamının ödediği vergiye baktınız mı?" "Bakmadık" dedik. "Bir inceleyin bakalım" dedi. Baktık. Yüksek bir vergi ödemiş günün koşullarına göre. Bizim bulduğumuz fark, o ödenen verginin yanında çok küçük kalıyor.

Üstad bunun üzerine dedi ki, "Bir işadamı bu kadar yüksek vergi ödüyorsa, bu küçük geliri kaçıramaz" dedi. "Öğleden sonra kendisini çağırın, farkı anlatın. Defteri iade edin ve kendisine teşekkür edin" dedi. Biz işte böyle bir kültürde yetiştik."

Şair burada ne anlatmak istiyor söyleyeyim.

Yazının tamamını okumak için linki tıklayın