BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

Lice'den 26 gün sonra iyi haber

Diyarbakır'ın Lice-Hani karayolunu trafiğe kapatan grup tarafından kaçırılan uzman çavuş İlhan Çalışkan, serbest bırakıldı.

Abone ol

DİYARBAKIR Lice'de kaçırılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan serbest bırakıldı.

Uzman Çavuş İlhan Çalışkan, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Nahit Eren ve KESK Dönem Sözcüsü Ramazan Kaval'dan oluşan heyet tarafından Lice Kaymakamlığı'na getirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, kaymakamlık çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bilici, uzun süreden beri PKK tarafından alıkonulan uzman çavuş için heyet oluşturduklarını, uzman çavuş Çalışkan'ı alarak Lice Kaymakamlığına teslim ettiklerini söyledi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen aralarında PKK'lılarında bulunduğu bir grup, 26 Mayıs günü Mardin'in Derik İlçesi Bozuk Jandarma Karakolu'nda görev yapan ve kızının rahatsızlığı nedeniyle Erzurum'a giden 36 yaşındaki Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ı otomobilini yaktıktan sonra kaçırmıştı. Çalışkan'ın sağlığı ve moralinin yerinde olduğunu, herhangi bir probleminin bulunmadığını kaydeden Bilici, sivil toplum örgütleri olarak öteden beri bu coğrafyaya barışın, huzurun ve özgürlüklerin egemen olması için mücadele ettiklerini belirtti.

ÖCALAN SERBEST BIRAKIN DEDİ 

Sürecin sağlıklı şekilde yürümesini, süreci kesintiye uğratacak hiçbir adımın atılmamasını istediklerini vurgulayan Bilici, şöyle konuştu:

"Kuşkusuz en büyük görev de devlete düşüyor. Devlet de yapmaması gereken adımlardan vazgeçmesi gerekir. Bunlar, güvenlik barajları, kalekolların durdurulmasıdır. Sürecin yasal zeminde ilerlemesinin koşullarının oluşturulması, koruculuğun kaldırılması lazım. Geçmişte savaşı çağrıştıracak, buna hizmet edecek adımların atılmaması gerekir."

Zümrüt de "Askeri serbest bırakılması sayın Öcalan'ın çağrısı üzerinedir. Devletin bu noktadan sonra ciddi düşünmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.