BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67

Lice'de aslında neler oluyor?

Lice'deki sokak eylemcileriyle PC başındaki gezi eylemcileri elele vermiş, yine devlete sayıp sövüyor. Licedeki eylemcileri anladım da, PC eylemcilerinin bu kadar dönek olmasına bir anlam veremiyorum.

Dün gün boyunca sosyal medyada karşılaştığım AK Parti karşıtları hınç dolu bir sesle, "PKK Lice'de yol kesiyor, askerle çatışıyor, Türk bayrağı indiriyor. Hadi sıkıyorsa bunu da yazsana!" diye sataşıp durdu.

Dinime küfreden müslüman olsa bari...

Yahu siz değil miydiniz gezi eylemleri boyunca başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin pek çok ilinde yol kesen? Siz yurdun batısında yapınca iyi, Güneydoğu'da sizin gibi vandallar çıkıp yol kesince kötü öyle mi?

Siz metropollerde polisle çatışırken, ana avrat dümdüz giderken iyi, Güneydoğu'da eylemciler askerle çatışırken kötü öyle mi?

Siz değil miydiniz Ankara'nın göbeğinde Türk bayrağını kameralar önünde yakan? Siz değil miydiniz Taksim Anıtı'nın üzerinde dalgalanan Türk bayrağını indirip, yerine PKK bayrağını ve Öcalan flamasını asan? PKK'lılarla Taksim'in orta yerinde günlerce kucak kucağa yatan siz değil miydiniz?

Güneydoğu'da Türk bayrağını indiren de en az senin kadar kansız, namussuz işte!.. Siz iktidarı batıda gerçekleştirdiğiniz ayaklanmayla devirmeye çalıştınız, onlar da Güneydoğu'da aynısını yapıyor.

Aranızda ne fark var?

Aranızdakiler, "Bu ülkenin Güneydoğu'sunu gerekirse PKK'ya veririz. Yeter ki bu AK Parti'den kurtulalım" diye twitler atarken siz alkışlıyordunuz unuttunuz mu? Onlar da sizin hükümeti düşürme karşılığında peşkeş çekmeye çalıştığınız toprakları istiyor işte!...

Niye zorunuza gitti ki?

"Yazsana, yazsana" diye diye başımın etini yediniz, ben de yazdım! Ama biliyorum. Yazdıklarım hiç hoşunuza gitmeyecek, aksine sinirlendirecek!

Vallahi ne yalan söyleyeyim...

Tamamen gerçek olan bu suçlamalara sinirlenince pek bir büyüleyici oluyorsunuz! Zaten halk da bu büyülü halinize bakarak size "Gezi Zekalı" ünvanını verdi...

*****

Efendim, dün çok ilginç bir şeye şahit oldum!

Meğer "Gezizekalılar" kendi içlerinde ikiye ayrılıyormuş da haberimiz yokmuş! Bu farkı dün twitter'a bakarken gördüm.

Bahsettiğim bu grup önceleri, "PKK yol kapattı" diye kıyameti koparıyorlardı. Asker operasyon yapınca bir de baktım ki "Lice'de katliam var" diye yaygaraya başladılar.

İstanbul'da polise parça tesirli bombalar, uzun namlulu silahlar ve molotoflarla saldıran DHKP-C militanlarını savundukları gibi bu kez de askerle savaşan PKK sempatizanı gruba kol kanat gerdiler.

Yeter ki hükümeti eleştirecek bir konu bulsunlar. Bu uğurda kendilerini bile inkar yoluna gitmekten çekinmiyorlar PC eylemcileri...

Twitter'da başlattıkları, "DirenLice" başlıklı mesaja bakılırsa askerle çatışanlar halk ve yaşananlar bir devlet terörü... Bölgede yaşanan çatışma sonrası pekçok asker  yaralandı ve hastanelerde tedavi görüyor ama bu onların ilgi alanına dahi girmiyor.

Ölüm haberine sevinen de, ölümler üzerinden belli bir siyasi ikbal peşine düşen de namussuzdur diye aylardır söylüyorum.

Bölgede onlarca yaralı asker ve 4 cansız beden var. Ölüm haberleri hepimizin içini yakıyor ama ortada bir gerçek var. Dünyanın neresinde ve hangi ülkesinde olursa olsun, yol kesip devletin polisiyle, askeriyle çatışanlar öyle veya böyle etkisiz hale getirilir.

Lice'deki eylemlerin iki ana nedeni var.

Bir kesim, "Sen buraya kalekol yapamazsın" diyerek devlete baş kaldırıyor.  Devlet, sınır güvenliğini sağlamak adına, kalekol yapıp yapmama iznini onlardan alacakmış!

Bir başka kesim daha var ki onların karın ağrısı daha başka...

Onlar da bölgedeki kenevir tarlalarında diledikleri gibi uyuşturucu yetiştirmek istiyor. Bu tarlalara operasyon yapılmasının önüne geçmek için direniyor, uyuşturu baronlarıyla PKK arasındaki bu kirli ağın koparılmamsı için savaşıyorlar.

Bizim batıdaki ağaçsever gezizekalılar da işte bunları savunuyor.

Neden mi?

E esrar dediğin de bir bakıma ağaçta yetişiyor arkadaş, sen daha anlamadın mı?