BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  GÜNCEL

Lice şehidinin babası Demirtaş'a seslendi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen askerlerin evlerine ateş düştü. Lice şehidinin babası Demirtaş ve Erdoğan'a seslendi.

Abone ol

Diyarbakır’ın Lice-Hani-Kocaköy ilçeleri kırsalında dün çıkan çatışmada şehit düşen 4 askerin evlerinde acı, öfke ve gözyaşı vardı.

Lice şehitlerinden Metin Aydemir'in babası Taha Tahsin Aydemir, Selahattin Demirtaş ve  Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Benim çocuğum şehit olduysa, bunların ikisi sorumludur. Çatışmaya girildiği zaman ya o ya öbürü ölecek. Sorumlu olan iki kişidir. Bu ateşe bir su serpsinler, bir yol, bir çözüm bulsunlar. " diye konuştu.

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan jandarma komando uzman çavuş Latif Adıgüzel'in, Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan baba evine ateş düştü.

En son dün öğleden önce telefonda konuştuğunu söyleyen Şehidin babası Mustafa Adıgüzel, "iki gündür sesi bir değişik geliyordu. Devamlı arıyordum. Sesinin farklı gelmesini 'yeni uyandım' ondandır falan diyordu. " dedi.

BAYRAM SONRASI DÜGÜN YAPACAKTI

Nişanlı olan 24 yaşındaki uzman çavuş Adıgüzel'in, Kurban Bayramı'nda memleketine gelerek, düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

adiguzel.20150819115225.jpg
Latif Adıgüzel nişanlısı Emine Altıntaş ile.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen uzman çavuş Latif Adıgüzel’in yakıları, bir ay önce Emine Altıntaş ile nişanlandığını, ailesinin düğün hazırlıkları yaptığını söyledi. Askerlik görevi sonrasında sınava girerek uzman çavuş olan Latif Adıgüzel'in ilk görev yerinin Diyarbakır’ın Kulp ilçesi olduğu, sonrasında ise Lice ilçesine görevlendirildiği belirtildi.

AİLESİNE GECE HABER VERİLDİ

Nevşehir’in Acıgöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Aksaray Caddesi Papatya Sokak’ta oturan Adıgüzel ailesinin evine giden Acıgöl İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri burada baba Mustafa Adıgüzel ve anne Hatice Adıgüzel’e oğullarının şehit düştüğü haberini verdi.

Şehidin babası Mustafa Adıgüzel, en son dün öğleden önce konuştuğu oğlunun "İyiyim, bir sorun yok" dediğini söyledi. Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, iki oğlunun daha olduğunu, kendisinin de teröristlerle çarpışmak için askere gitmek istediğini belirten baba Mustafa Adıgüzel, "Düğünü için hazırlık yapıyorduk. Dün yatağını yorganını hazırladılar. Oğlum, ' izin alabilirsem Kurban Bayramı sonrasında düğün yapalım, iyiyim bir sorun yok' diyordu. Ama iki gündür sesi bir değişik geliyordu. Devamlı arıyordum. Sesinin farklı gelmesini 'yeni uyandım' ondandır falan diyordu. Askerden geldikten bir ay sonra uzmanlık sınavını kazanarak gitti. Göreve başlayalı yaklaşık bir yıl olmuştu. 'Babam yaşlandı, bundan sonra çalışamaz, ben yardımcı olayım' düşüncesinden dolayı uzmanlığa başvurdu" dedi.

sehit-annesi.jpg

Haberi alan Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yaşayan Adıgüzel'in annesi Hatice Adıgüzel (solda) gözyaşlarına boğuldu.

Kendi oğlunun şehit olabileceğini düşündüğünü ancak olayların düzeleceğini umut ederek fazla sorun yapmamaya çalıştığını kaydeden şehidin babası Mustafa Adıgüzel "Şehit haberlerini duyduğumda 'Allah, anasına babasına sabırlar versin' diyordum. Ben gitmeyim, o gitmesin, kim gidecek. Orası da vatan toprağıdır. Bir taşını onlara kurban ederim. Beni alsınlar, giderim. Bu vatan borcudur" diye konuştu.

Şehidin dedesi Latif Adıgüzel ise, kendi adını taşıyan torununun bir ay önce nişanlandığını, en son 3-5 gün önce konuştuğunu, cenazenin bugün ikindi namazından sonra kaldırılacağını söyledi.

Şehidin annesi Hacer Adıgüzel ise gözyaşı dökerken, "Bayramın haftasına düğünü olacaktı. İki gündür düğün hazırlıklarıyla uğraşıyorduk. İki gündür nişanlısı Emine ile konuşurken 'Annemin ağlamaklı sesini duyuyorum, annemi benimle konuşturma' diyormuş. Annem ağlıyor diye konuşmamış. Yavrumun sesini bir kez duysaydım. Şimdi beni yavrum, ciğerim ağlatmadı mı? Göreve giderken nişanlısına 'Annem, sesimden biliyor, üzülüyor' diye bana söylemesi için yemin ettirmiş" dedi. Daha önce şehit haberlerini alınca ağladığını, "Allah'ım bana da kara haber gelecek" dediğini anlatan Hacer Adıgüzel, "Haber ne zaman gelecek bilmiyordum. Önceleri şehit olanlara ağlıyordum, şimdi kendi kuzuma ağlıyorum. Şimdi ciğerimin haberini getirdiler, kendini getirmediler. Televizyonlarda gördüğüm analara ağlarken şimdi kendi yavruma ağlıyorum. Rabbim verdi, tekrar Rabbim aldı. Sabır ver Ya Rabbi. Sen benden daha çok seviyormuşsun ki, benden aldım Rabbim" diye dua etti.

Şehit uzman çavuş Latif Adıgüzel’in cenazesi, Acıgöl İlçesi'nde ikindi namazının ardından törenle toprağa verilecek.

'BİR YİĞİT DAHA YETİŞTİRİYORUM'

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın Eskişehir'in Çifteler ilçesindeki baba evi yasa boğuldu. Baba Celal Tufan evlerinin önüne kurdukları çadırda taziyeleri kabul ederken amca İlyas Tufan ise "Bir yiğit daha yetiştiriyorum. Onu da vereceğim vatana" diyerek gözyaşı döktü.

tufan.jpg

Şehidin, Eskişehir'in Çifteler ilçesi Çiftçi Mahallesi'nde yaşayan babası Celal Tufan'a (ortada) acı haberi askeri yetkililer verdi.

Lice'de PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın şehit haberini dün akşam saatlerinde Çifteler ilçe Çiftçi Mahallesi'nde oturan baba Celal Tufan ile anne Meryem Tufan'ın evine gelen subaylar verdi. 2 çocuk babası Celal Tufan'ın oturduğu tek katlı evin önüne ve sokağa Türk Bayrakları asıldı. Baba Celal Tufan evin yanına kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul etti. Amca İlyas Tufan ise gözyaşı döküp ağlayarak "Bir yiğit daha yetiştiriyorum, onu da vereceğim vatana" dedi. Evli 2 çocuk babası olan şehit Jandarma Komanda Uzman Çavuş Muhammet Tufan, bugün Çifteler ilçesindeki Merkez Camii'nde ikindi namazının ardından şehitlik mezarlığında toprağa verilecek.

TOPLULUĞU, ÇOCUĞUMUN DÜĞÜNÜNDE GÖRMEK İSTİYORDUM, CENAZESİNDE DEĞİL

Diyarbakır'da 24 yaşında şehit düşen Jandarma Komando Astsubay Başçavuş, Metin Aydemir'in babası Taha Tahsin Aydemir, "Gece yarısına doğru haberleri izliyordum. Diyarbakır'da şehitler olduğunu öğrendim. Kapı çalındı, subayları karşımda görünce yıkıldım. Ben bu kadar topluluğu çocuğumun düğününde istiyordum, cenazesinde değil" dedi. Diyarbakır'da yapılan törenin ardından Solo Türk uçağıyla Erzurum'a getirilen Şehit Aydemir'in cenazesi, Hava Meydan Komutanlığında törenle karşılandı. Ağıtların yakıldığı törende babası Taha Tahsin Aydemir oğlunun tabutuna sarıldı, fotoğrafını öptü. Anne Emine Aydemir ise bir komutana sarılarak, "Ben de oğluma böyle sarılıyordum. Keşke gazi olsaydı da gözümün önünde olsaydı" dedi.

aydemir.20150819120157.jpg
Şehit Astsubay Metin Aydelir

Gece yarısına doğru haberleri izlerken Diyarbakır'da şehit haberleri olduğunu öğrenen Metin Aydemir'in babası Taha Tahsin Aydemir (55) ile annesi Emine Aydemir çifti, 5'i kız 9 çocukları bulunduğunu bildirdi. Şehit Metin'in çocukların en büyüğü olduğuna işaret eden Taha Tahsin Aydemir'in Kazım Yurdalan Mahallesindeki evlerinin önüne Türk bayrağı asıldı. Akrabaları ve arkadaşlarının akınına uğrayan evde taziyeleri kabul eden baba Aydemir, şunları söyledi:"19 yıl önce yeğenim şehit düşmüş, 3 aylık bebeği yetim kalmıştı. Ailenin ikinci şehidi Metin, 4 yılık asker ve 2 yıldır Diyarbakır'ın Kulp'ta görevliydi. Gece yarısına doğru haberleri izliyordum. Diyarbakır'da şehitler olduğunu öğrendim. Kapı çalındı, iki polis memuru, 'Sizin marketiniz varmış yanıyor' dediler. Ardından subaylar geldi. Onları karşımda görünce anladım ve yıkıldım. Her iki tarafa da yazık.

BABA AYDEMİR: ERDOĞAN İLE DEMİRTAŞ’ A SESLENİYORUM BENİM OĞLUM ŞEHİT OLDUYSA BU İKİSİ SORUMLUDUR

Ölenler bizim çocuklarımız. Barış istiyoruz. Hepimiz din kardeşiyiz. İnşallah bu memleket hiçbir zaman bölünmeyecek. Üç Ermeninin oyununa gelmeyeceğiz. Dağdakilerin de annesi babası var. Eğer kandırılmışsa, zorla götürülmüşse, birileri ikna etmişse onların da anne- babası var. Ama biz buna dur diyeceğiz. Selahattin Demirtaş'a, Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Benim çocuğum şehit olduysa, bunların ikisi sorumludur. Çatışmaya girildiği zaman ya o ya öbürü ölecek. Sorumlu olan iki kişidir. Bu ateşe bir su serpsinler, bir yol, bir çözüm bulsunlar. Başkalarının canı yanmasın. Başka bir şey istemiyorum. Bu vatanın evladıdır benim çocuğum. Ama ben bu kadar topluluğu çocuğumun düğününde istiyordum, cenazesinde değil. "

YARALI TEĞMEN KURTARILAMADI

Diyarbakır’ın Lice-Hani-Kocaköy ilçeleri kırsalında dün çıkan çatışmada ağır yaralı olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan jandarma teğmen Hubeyib Turan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Edinilen bilgiye göre, Lice-Hani-Kocaköy ilçeleri kırsalında bir grup terörist ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıkmış, çatışmada 1’i ağır 4 asker yaralanmıştı. Olayın ardından ağır yaralı olan uzman çavuş Muhammet Tufan şehit olmuştu. Dün akşam saatlerinde devam eden çatışmalarda uzman çavuş Latif Adıgüzel ile astsubay Metin Aydemir şehit olmuştu.
Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi tıp Fakültesi’nde tedavileri devam eden 3 askerden Tokat nüfusuna kayıtlı jandarma teğmen Hubeyib Turan’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu bildirdi.

tegmen-hubeyi̇p-turan.jpg