BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Libya'nın geçici yönetimi BM askeri istemiyor

Birleşmiş Milletler'in Libya özel temsilcisi Ian Martin, Libyalı isyancıların yönetiminin, ülkeye askeri gözlemciler ya da barışgücü askerleri gönderilmesi fikrini reddetiklerini söyledi.

Abone ol

Başkent Trablus'taki kutlamalar sürüyor

Libyalı isyancıların geçici yönetimi ülkeye herhangi bir uluslararası askeri güç yerleştirilmesi fikrine karşı çıktıklarını açıkladı.

Açıklamayla ilgili bilgiyi Birleşmiş Milletler'in Libya özel temsilcisi Ian Martin aktardı.

Martin, Birleşmiş Miletler'in ülkeye askeri gözlemciler gönderilmesi fikrini değerlendirdiğini de söyledi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi, ülkenin güvenliği sağlamak için dış yardıma ihtiyaç duymadığını açıklamıştı.

Konsey'in bu açıklaması, Libyalı isyancıların, Kaddafi'ye bağlı Sirte kentine doğru doğudan ve batıdan harekete geçmeleriyle aynı zamana denk geldi.

Sirte'deki Kaddafi yanlısı güçlere, Cumartesi'ne kadar teslim olma süresi tanındı.

Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilci vekili İbrahim Dabbaşi, BBC'ye yaptığı açıklamada, Libya'daki durumun kendine özgü olduğunu söyledi.

Dabbaşi, "BM barışgücü askerlerinin sevk edilmesi fikrini değerlendiriyor ancak Libya'nın ki özel bir durum," diyen Dabbaşi, "Libya'da yaşanan bir iç savaş değil, ortada çatışan iki taraf yok. Libya'da halkın kendisini bir diktatörlüğe karşı savunması söz konusu," şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler'in Libya özel temsilcisi Martin ise, Libya'dan askeri gözlemci gönderilmesi yönünde bir talep gelmediğini ancak yeni yönetimin bir polis gücü oluşturulması konusunda yardım isteyebileceğini söyledi.